Suriyelilerin Taşlandığı Manavgat Bugün Sakin - Son Dakika
Güncel

Suriyelilerin Taşlandığı Manavgat Bugün Sakin

Suriyelilerin Taşlandığı Manavgat Bugün Sakin

Antalya'da, Manavgat İlçesi'nin Taşağıl Mahallesi dün gece yaşanan olayların ardından bugünü sakin geçirdi.

24.12.2014 14:49

Antalya'da, Manavgat İlçesi'nin Taşağıl Mahallesi dün gece yaşanan olayların ardından bugünü sakin geçirdi. Olayların meydana geldiği 19 Mayıs Caddesi'ne yakın iki noktada jandarmanın nöbeti sürürken saldırıya uğrayan evlerde kalan Suriyeliler dün jandarma kontrolünde mahalleden çıkartıldı. Saldıra uğrayan 4 evden geriye kırık camlar ve gidenlerin bıraktıkları terlikler kaldı.

Manavgat'a yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta yer alan Taşağıl Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde Suriyelileri hedef alan olaylar tarım işçilerini taşıyan iki minibüsün içindeki işçilerin kavgasından patlak verdi. Tarım işçilerini taşıyan minibüslerden önde seyredenden düşen merdiven nedeniyle onu takip eden minibüs kaza atlattı. Bunun üzerine işçiler arasında başlayan kavgada 5 kişi yaralandı. Olay mahallede 'Suriyelilerle Beşkonaklılar kavga ediyor' diye duyulunca toplanan 200 kadar kişi mahallede Suriyeliler'in yaşadığı evlere saldırdı. Olaylarda can kaybı yaşanmadı ama 4 evin camları kırıldı, 2 araç tahrip edildi.

Olaylar jandarmanın araya girmesiyle daha fazla büyümeden engellenirken gece saatlerinde mahallede yaşayan ve sayılarının 70 olduğu tahmin edilen Suriyeliler, kontrollü bir şekilde mahalleden çıkartıldı. Suriyeliler'in çıktıkları evlerden geriye kırık camlar, bıraktıkları terlikler ve birkaç yatakları ve yastıkları kaldı.

Olaylı gecenin ardından Taşağıl, bugün sakin ve sıradan bir gün geçirdi. Gece yaşanan olayların sessizliği hissedilirken evlerin tahrip edildiği 19 Mayıs Caddesi'ne yakın iki noktada jandarma nöbetine gün boyu devam etti.

Taşağıl'da evini Suriyelilere kiraya veren ve gece yaşanan olaylarda evi tahrip olan Hüseyin Çelik, kavganın Taşağıl'da çalışan Şanlıurfalı işçilerle mahalleye yakın Beşkonak bölgesinden gelen işçiler arasında çıktığını anlattı. Olayın bir anda alevlendiğini ve Eylül ayından bu yana evinde oturan Suriyelileri hedef aldığını kaydeden Çelik, "Benim evlerde kalan Suriyelilere Valilik kanalıyla emir geldi. Asker bize kağıdı verdi. Bir hafta önce geldi. Bu ayın 25'inde gitmeleri isteniyordu. Bunun için hazırlık yapıyorlardı. Bugüne kadar bunların hiçbir kötü hareketini görmedik. İki aydır zeytin topluyorlardı. Nar topladılar. Şimdi de portakal işine gireceklerdi. Kendi ekmeklerini kazanmak için buradalardı" diye konuştu.

Olayların yaşandığı sokakta oturan 75 yaşındaki Dudu Çelik ise dün gece yaşananları "Harp" diyerek özetledi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suriyelilerin Taşlandığı Manavgat Bugün Sakin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement