Suruç'ta Ölenlere Kuşadası'nda Anma - Son Dakika
Güncel

Suruç'ta Ölenlere Kuşadası'nda Anma

Suruç\'ta Ölenlere Kuşadası\'nda Anma

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde, CHP İlçe Örgütü üyeleri, Suruç'ta meydana gelen canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenler için anma etkinliği düzenledi.

22.07.2015 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde, CHP İlçe Örgütü üyeleri, Suruç'ta meydana gelen canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenler için anma etkinliği düzenledi.

CHP Kuşadası İlçe Örgütü'nün, bugün saat 13.00'te, Uğur Mumcu ve Basın Şehitleri anıtı önünde düzenlediği basın açıklamasına bir grup partili katıldı. Suruç'taki patlamada hayatlarını kaybedenler, Adıyaman'da şehit edilen asker ile bugün evlerinde öldürülmüş olarak bulunan iki polis için saygı duruşunda bulunuldu.

CHP Aydın Milletvekili Ömer Lütfi Baydar, yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"Her naneyi bilen MİT bunu neden bilmedi? Bunda bir MİT yeniği var. 55 bin asker sevk ettiniz o bölgeye. MİT'ten, polis istihbaratınıza kadar her şeyiniz var. O canlı bomba olarak adlandırılan kişi eğer doğruysa bundan 20 gün önce polis tarafından alıkonulmuş ve sonrasında serbest bırakılmış. Niçin alıkoydunuz, niçin serbest bıraktınız? Özgür Suriye ordusuna ve oradaki Esat karşıtlarına gönderttiğiniz onlarca TIR'ın bu İŞID belasını yaratıp yaratmadığı herkesin kafasında. 'Teröre karşı nereden gelirse gelsin eşit mesafede duracağız' lafını sadece lafta değil, uygulamalarda da görmek istiyoruz. Terör en büyük insanlık suçudur. Nereden ve nasıl gelirse gelsin lanetlenmelidir. Sadece deklarasyon yayınlayarak terörü lanetlemekle olmaz. Bugüne kadar aydınlatılamayan binlerce faili meçhul terör olaylarını hep kafamızda soru işareti olarak tutacağız. Her şeyi, her türlü naneyi bilen MİT bunu neden bilemiyor? Reyhanlı saldırısında da MİT bilememişti. Bizin kafamızda kocaman MİT yenikleri oluşuyor. Bunlar neden oluyor, nasıl oluyor, arkasında kim var, İŞID ile bağlantısı var mı yok mu, bunların hepsinin aydınlatılmaya ihtiyacı vardır. Bu canlı bomba daha önce istihbaratçı polisçe yakalandıysa neden serbest bırakıldı? Serbest bırakma gerekçesi nedir? Kimler serbest bırakmıştır? Acımızın soğutulması için bunların kim tarafından ve nasıl yapıldığını bilmemiz gerekiyor."

Kalabalık içinden bir vatandaş Aydın Milletvekili Baydar'a "Bombalı saldırıda ölenler de şehittir. Konuşmanızda onlara neden şehit demediniz?" diye tepki gösterdi.

Topluluk yapılan açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı. - Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suruç'ta Ölenlere Kuşadası'nda Anma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement