Suruç'taki Patlama Ortaca'da Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Suruç'taki Patlama Ortaca'da Protesto Edildi

Suruç\'taki Patlama Ortaca\'da Protesto Edildi

muğla'nın Ortaca İlçesi'nde, Şanlıurfa'nın Suruç' İlçesi'nde gerçekleştirilen bombalı saldırı HDP üyeleri tarafından protesto edildi.

21.07.2015 01:29

muğla'nın Ortaca İlçesi'nde, Şanlıurfa'nın Suruç' İlçesi'nde gerçekleştirilen bombalı saldırı HDP üyeleri tarafından protesto edildi.

Ortaca Cumhuriyet Meydanı tören alanında toplanan HDP Ortaca İlçe Örgütü üyeleri Şanlıurfa'nın Suruç' İlçesi'nde, canlı bombalı saldırıyı protesto etti. HDP Ortaca İlçe Başkanı Yusuf Uludağ ve Başkan Yardımcısı Erdoğan Gümüş birlikte yaptıkları basın açıklamasında şunları söyledi:

"Bu canice saldırı, halklarımız arasında oluşturulmak istenen dayanışma, birlikte yaşama iradesine, barış ve özgürlüğe, Rojava devrimi ve Kabone direnişine karşı yapılmıştır. Özellikle de Rojava devriminin hemen yıl dönümü sonrasında ve Kobane ile dayanışmak için yola çıkmış Türkiyeli devrimcilerin hedef alınması, Kobane etrafındaki enternasyonal dayanışmanın kırılması çabasıdır. Bu halklarımıza, Kobane etrafındaki devrimci dayanışma ruhuyla kenetlenen yiğit insanlara 'Bu dayanışmadan vazgeçin' mesajıdır. Katiller sürüsü sivil ve masum demeden onlarca insanın ölümünü hedefleyecek eylemler gerçekleştirmektedir. 5 Haziran'da Diyarbakır'da, bugün Suruç'ta yapılan katliamlar bu alçakça planın parçalarıdır. Öfkemiz ve acımız büyüktür. En ufak insani değerden nasibini almamış barbar çetelerin gerçekleştirdiği bu saldırıyı nefretle kınıyor, faillerinin bir an önce yakalanarak yargı önüne çıkarılmasını şiddetle talep ediyoruz."

Açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suruç'taki Patlama Ortaca'da Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement