Suruç'taki Terör Saldırısı - Son Dakika
Yerel

Suruç'taki Terör Saldırısı

Gaziantep ve Kilis'te AK Parti ile bazı sivil toplum örgütü temsilcileri, Suruç'ta meydana gelen bombalı terör saldırısını kınadı.

20.07.2015 20:47

Gaziantep ve Kilis'te AK Parti ile bazı sivil toplum örgütü temsilcileri, Suruç'ta meydana gelen bombalı terör saldırısını kınadı.

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci yaptığı açıklamada, Türkiye'nin istikrarsızlığı için çabalayan mihrakların eylemleri hedefine ulaşamayacağını belirtti.

Özkeçeci, açıklamasında şunları kaydetti:

"Türkiye'nin bölgesinde ve dünyadaki yerini hazmedemeyenler, kötülük pompalamaya, ölüm kusmaya devam etse de, Türkiye kardeşliğini hiçbir zaman bozmayacaklardır. Terör, bir süreliğine topluma zarar verse de, yok olmaya mahkumdur. Terörün; milleti, dini, iyisi, kötüsü, haklısı, haksızı ve hiç bir mazereti olamaz ve olmamalı da. Terör, terör'dür, kimden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın, hangi gerekçeye sahip olursa olsun, karşısında olmaya devam edeceğiz. Yüzyıllar boyu, her türlü acı ve zorluğa birlikte göğüs gererek galip çıkmayı başaran aziz milletimiz, yolundan ve kardeşlik duygusundan uzaklaşmadan yürüyüşünü kuşkusuz sürdürecektir. Patlamada yaşamını yitiren vatandaşlarımızda Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyorum."

Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özbay, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde çok sayıda kişinin yaşamını yitirmesine ve yaralanmasına yol açan bombalı saldırıyı kınadıklarını belirtti.

Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa dileyen Özbay, "İnsanların birlik ve beraberlik içerisinde, istikrar ve güveni titizlikle koruduğu bir bayram günü sonrasında yapılan insanlık dışı bir saldırıdır. Ülkenin sükunetini bozmak isteyen bu kirli eller elbette hedeflerine ulaşamayacaklardır. Bu zor günlerde daha çok barışa, güvene,istikrara ve birliğe ihtiyacımız var" değerlendirmesinde bulundu.

Kilis

Kilis Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Bekir Şen, Suruç ilçesindeki Amara Kültür Merkezi önündeki patlamaya ilişkin, milletin engin sağduyusuyla birlik ve beraberliği bozacak oyunlara gelmeyeceğini belirtti.

Şen, yaptığı yazılı açıklamada, Suruç'taki hain saldırıyı lanetlediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Terör, zulümdür ve kimden, nereden gelirse gelsin kınanmalıdır. Sahnelenen bu oyunun, tüm ülkemizin huzur ortamını, Ortadoğu'nun barışını hedef aldığı ortadadır. Ülkemize yönelik bu tür provokasyonlarla defalarca karşılaşmış olan milletimiz, dün olduğu gibi bugün de bunların üstesinden gelebilecek kudrettedir. Milletimiz, engin sağduyusuyla birlik ve beraberliğini bozacak oyunlara gelmeyecektir."

Bugün küresel bir senaryoyla karşı karşıya kalındığını ifade eden Şen, senaryoyu kuran aktörleri iyi tanıdıklarını, amaçlarına  asla ulaşamayacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suruç'taki Terör Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement