Suşehri'de içme suyu sevinci - - Son Dakika
Güncel

Suşehri'de içme suyu sevinci -

Suşehri\'de içme suyu sevinci -

Sivas'ın Suşehri ilçesine bağlı Yürekli köyünde yaşayan vatandaşlar, köylerine 14 kilometre boru hattı döşenerek içme suyu getirilmesinin sevincini, davul zurna eşliğinde halay çekerek kutladı.

23.06.2014 23:14

Sivas'ın Suşehri ilçesine bağlı Yürekli köyünde yaşayan vatandaşlar, köylerine 14 kilometre boru hattı döşenerek içme suyu getirilmesinin sevincini, davul zurna eşliğinde halay çekerek kutladı.

AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan, Berlik mevkisine yaptırılan içme suyu deposunun bulunduğu alanda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, " Türkiye, eski Türkiye değil. 80 yıldır gelen iktidarlar, halkın derdini kendi derdi olarak telakki etmemişti. Biz halka hizmeti, Hakk'a hizmet olarak görüyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimine değinen Turan, "AK Parti iktidarında, Türkiye'de hep ilkler yapıldı. Bunu neden söylüyorum çünkü Türkiye'de 10 Ağustos'ta bir ilk daha yapılacak. O da halkın seçeceği bir cumhurbaşkanı olacak. İnşallah, 12 yıldır sizlere hizmet eden Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanı seçeceğiz. Bu da Türkiye'de bir ilk olacak. İnşallah bu değişim de yaşanacak" diye konuştu.

Muhtar Asri Midillioğlu da yıllardır su sıkıntısı yaşadıklarını belirterek, "Önceden suyumuz vardı ama çok yetersizdi. Sonradan yapılan ölçümlerde suyumuz arsenikli çıktı. Bu yüzden kullanamadık. Getirdiğimiz suyun tahlil sonuçları çok iyi çıktı" dedi.

İçme suyunun 14 kilometre uzaklıktaki bir kaynaktan boru hattı döşenerek getirildiğini dile getiren Midillioğlu, emeği geçenlere teşekkür etti.

Duaların ardından, köydeki çeşmeden su akıtıldı. Vatandaşlar, mevlit okunması ve yemek ikramı sonrası davul zurna eşliğinde halaylar çekerek köye içme suyu getirilmesini kutladı.

Törene, Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi, AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Yüce ve köylüler katıldı.

-İçme suyu sevinci

-Ali Turan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suşehri'de içme suyu sevinci - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement