Suşehri'nde Öğrencilere Münazara Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Suşehri'nde Öğrencilere Münazara Etkinliği Düzenlendi

Suşehri\'nde Öğrencilere Münazara Etkinliği Düzenlendi

Suşehri ilçesinde lise öğrencileri arasında münazara etkinliği düzenlendi.

02.04.2014 17:55

Suşehri ilçesinde lise öğrencileri arasında münazara etkinliği düzenlendi.

Suşehri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen liseler arası münazara etkinliği, Suşehri Çok Programlı Lisesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

"Teknoloji yararlı mı veya zararları mı?" konusunun ele alındığı münazarada, Suşehri Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Suşehri Çok Programlı Lisesi öğrencileri iki farklı görüşü savunmaya çalıştı.

Her iki okuldan 4'er öğrencinin katıldığı münazarada, edebiyat öğretmenlerinden oluşan jürinin değerlendirmesi sonucu Suşehri Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri bin 197 puan alarak münazaranın galibi oldu.

Münazara sonrası bir konuşma yapan Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi, Türkiye'nin artık çağ atladığını söyleyerek, "2023 Türkiyesi'nde Dünyayı yöneten bir toplum olmalıyız. Özellikle Edebiyat ve Türkçe öğretmenlerimizin öğrencilere yönelik yabancı kelimeler yerine, Türkçe kelimeleri kullanmasına teşvik etmelidir. Öğrencilerimizin münazaralarda iyi yetişmelerini istiyoruz. İyi savunma yapmalarını istiyoruz. Münazaraları sadece okullar arası değil, sınıflar arası da yapılmasını önemsiyoruz." dedi.

Münazaralarda alkışlanmanın motivasyonu bozduğunu da söyleyen Perçi, "Burası futbol sahası değil, tribün değil alkışlamak burada münazaraya katılan öğrencilerimizin motivasyonunu bozuyor. Buna çok dikkat etmeliyiz. Münazara kişilerin gelişmesini artırır. Özellikle öğrencilerden isteğimiz, günümüz Türkiye'sini daha ilerilere götürmek sizlere düşecektir. Bizler bu makamları sizlere teslim edeceğiz. Sizler, bizden daha iyi olmalısınız" dedi.

Münazarayı, Suşehri İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Hüseyin Aydın, okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci izledi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Suşehri'nde Öğrencilere Münazara Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement