Tacikistan'da Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Tacikistan'da Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü Toplantısı

Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) Hükümetler Arası Askeri-Ekonomik İşbirliği Komisyonu 14. Toplantısı Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de yapıldı.

21.05.2016 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) Hükümetler Arası Askeri-Ekonomik İşbirliği Komisyonu 14. Toplantısı Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de yapıldı.

Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitriy Rogozin başkanlığında yapılan toplantıya, KGAÖ üyesi Rusya, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Belarus ve Ermenistan'ın komisyondaki temsilcileri ve KGAÖ Genel Sekreteri Nikolay Bordyuja katıldı.

KGAÖ Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre, toplantıda üye ülkelerin askeri amaçlı ürünlerinin ortak üretimine yönelik işbirliği mekanizmalarına ilişkin meseleler ele alındı ve buna ilişkin karar tasarısının KGAÖ zirvesinde görüşülmesi konusunda mutabık kalındı.

Taraflar arasındaki ikili ve örgüt bünyesindeki askeri-ekonomik işbirliği meselelerinin de gözden geçirildiği toplantıda, KGAÖ Hükümetler Arası Askeri-Ekonomik İşbirliği Komisyonu'nun bir sonraki toplantısının Mayıs 2017'de Kırgızistan'da yapılması kararlaştırıldı.

KGAÖ Kolektif Güvenlik Konseyi'nin 23 Haziran 2005'te aldığı kararla oluşturulan komisyonun esas görevleri arasında KGAÖ ülkeleri arasında askeri-ekonomik işbirliği, askeri ürünlerin üretiminde işbirliği programlarının geliştirilmesi ve uygulanmasını içeren işbirliği, askeri ürünlerin geliştirilmesi ve modernizasyonu konularında ortak araştırma ve geliştirme çalışmaları üzerine teklif ve önerileri hazırlama gibi konular yer alıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tacikistan'da Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement