Tanrıkulu : Bir Kentin Tarihinin Yıkılmasını, Çocuklar Legoyla Şehirler Yıkar Yaparlar Onun Gibi... - Son Dakika
Güncel

Tanrıkulu : Bir Kentin Tarihinin Yıkılmasını, Çocuklar Legoyla Şehirler Yıkar Yaparlar Onun Gibi...

Chp Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, sokağa çıkma yasağının devam ettiği Sur'da izlenimlerini anlatırken "Başbakan 'Sur'un Toledo gibi yapacağız' diyor.

02.02.2016 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, sokağa çıkma yasağının devam ettiği Sur'da izlenimlerini anlatırken "Başbakan 'Sur'un Toledo gibi yapacağız' diyor. Sanki çocuklar legoyla şehirler yıkar yaparlar onun gibi bir şey sanıyor bir kentin tarihinin yıkılmasını" dedi.

Tanrıkulu Meclis'te yaptığı basın toplantısında Diyarbakır'daki izlenimlerini anlattı. Tanrıkulu, Sur merkezde mahallelerde elektrik ve su kesintisi olduğunu, insanların zorla göç ettirildiği bir hükümet politikasının yaşandığını bildirdi.

Tanrıkulu, "Bütün Sur anlaşıldığı kadarıyla boşaltılacak insansız hale getirilecek sonra Başbakanın büyük özlemi olan Toledo yapılacak Sur'da. Gerçekten de bu işe sayın başbakan gereğinden uzak bir şekilde sığ bir bakış açısına sahip. Sanki çocuklar legoyla şehirler yıkar yaparlar onun gibi bir şey sanıyor bir kentin tarihinin yıkılmasını. 'Sur'u Toledo gibi yapacağız' diyor. Diyabakır'ın, Sur'un tarihi Toledo'dan daha derindir ve eskidir. Yıkılan hiçbir şeyi de yenisi gibi inşa edemezsiniz. Sur eşsiz bir yerdi ama şimdi, tanklarla toplarla harabeye çevrildi. Her gün ölüm var her gün. Nereye kadar gidebileceği belli olmayan ölümler var. Diyarbakır Dörtyol' dün yurttaşlarla görüştüm. Bu ortamda bile kara mizah yapıyorlar. Bana aynen şu cümleyi söylediler: Parlamentoyu kapattınız zaten. Oradan bir şey çıkardınız. Size unla şeker verelim helva yapın. Başbakan geldiğinde helvamızı alsın dediler. Bu ortamda bile parlamentonun bakış açısının ölüm olduğunu söylüyorlar. Sur'u Toledo yapacaklar. Aynı şeyi Sultanahmet için söyleyebilirler mi? Sultanahmet'i Vatikan gibi yapacağız diyebilirler mi? Ankara Kalesini Prag gibi yapacağız diyebilirler mi? Ne demek yakacağız, yıkacağız. Sorarım ben gerçekten sorarım: Gel gidelim Konya'yı da Vatikan gibi yapalım. Bunu kimse içine sindirebilir mi? Böyle bir şey olabilir mi. Böyle sığ bir bakış açısına sahipler" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tanrıkulu : Bir Kentin Tarihinin Yıkılmasını, Çocuklar Legoyla Şehirler Yıkar Yaparlar Onun Gibi... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement