"Tarih Öncesinden Günümüze Şizofreni Serüveni" Sergisi - Son Dakika
Güncel

"Tarih Öncesinden Günümüze Şizofreni Serüveni" Sergisi

"Tarih Öncesinden Günümüze Şizofreni Serüveni" Sergisi

Yoğun İlgi Üzerine Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde

12.02.2016 16:27  Güncelleme: 16:29

'Görmezden Gelmeyelim'

Türkiye'de bir ilk olan ve şizofreni konusunda toplumsal farkındalık yaratmayı hedefleyen 'Görmezden Gelmeyelim - Tarih Öncesinden Günümüze Şizofreni Serüveni' sergisi yoğun ilgi üzerine Beşiktaş Belediyesi'nin Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde yeniden ziyaretçilere açılıyor. Geçtiğimiz yıl İstanbul ve Ankara'da toplam 10 bin kişinin gezdiği sergi 1-31 Mart tarihleri arasında 10.30-19:00 saatleri arasında açık olacak.

İlk çağlardan günümüze ruhsal hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılan yöntemler, toplumların konuya yaklaşımları, bilim insanları ve hekimlerin yüzlerce yıla yayılan uğraşıları, ilginç görsel ve canlandırmalarla ''Görmezden Gelmeyelim Tarih Öncesinden Günümüze Şizofreni Serüveni' sergisi gördüğü yoğun ilgi nedeniyle Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi Çağdaş Sanat Galerisi'nde tekrar İstanbullular ile buluşuyor. Konunun uzmanları tarafından hazırlanan zengin içeriği, üç boyutlu kutularda görsel ve işitsel efektleri ve canlandırmaları ile büyük ilgi çeken bu yaratıcı sergi, şizofreni konusunda önemli bir farkındalık oluşmasını sağladı.

Geçtiğimiz yıl İstanbul ve Ankara'da 10 bin kişi tarafından ziyaret edilen ve Abdi İbrahim Otsuka'nın katkılarıyla hazırlanan bu yenilikçi sergi, 1- 31 Mart 2016 tarihinde ücretsiz olarak ziyaretçilerle buluşacak. Sergide en çok ilgiyi, bir şizofreni hastasının, hastalığın en yoğun döneminde neler hissettiğini deneyimlemeye imkan veren 'Empati Kabini' ile bilimsel kanıtların bulunmadığı ve hekimlerin ellerindeki tedavi yöntemlerinin kısıtlı olduğu dönemde, şizofreni hastalarının tedavi amacıyla nelere maruz kaldığını gösteren

'Dönen Yatak' görüyor.

Konunun uzmanları tarafından hazırlanan zengin içeriği, üç boyutlu kutularda görsel ve işitsel efektlerle ve canlandırmalarla hazırlanan yaratıcı sergileme biçimleriyle Türkiye'de bir ilk olan 'Görmezden Gelmeyelim - Tarih Öncesinden Günümüze Şizofreni Serüveni' sergisi, ziyaretçilere sadece izleyici oldukları değil, zaman zaman farklı duyularıyla deneyimleyebilecekleri bir serüven sunuyor. Sergi 1-31 Mart 2016 tarihlerinde Pazartesi günleri hariç 10:30-19:00 saatleri arasında ücretsiz olarak gezilebilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Tarih Öncesinden Günümüze Şizofreni Serüveni' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement