Tarkan Akıllı: 'Belde ve Köyler Yeniden Açılacak' - Son Dakika
Yerel

Tarkan Akıllı: 'Belde ve Köyler Yeniden Açılacak'

Tarkan Akıllı: \'Belde ve Köyler Yeniden Açılacak\'

MHP Antalya Milletvekili Adayı Tarkan Akıllı, 30 Mart seçimleriyle birlikte uygulamaya başlanan Büyükşehir Yasası’yla kapanan köy ve beldelere hizmet getirilemediğini ifade ederek, MHP’nin tek başına iktidar olması durumunda bu yasayı değiştireceklerini söyledi.

15.05.2015 13:56

MHP Antalya Milletvekili Adayı Tarkan Akıllı, 30 Mart seçimleriyle birlikte uygulamaya başlanan Büyükşehir Yasası'yla kapanan köy ve beldelere hizmet getirilemediğini ifade ederek, MHP'nin tek başına iktidar olması durumunda bu yasayı değiştireceklerini söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kaş İlçe Teşkilatı 7 Haziran'da yapılacak olan milletvekili seçimleri için çalışmalarını bütün hızıyla sürdürüyor. MHP Antalya milletvekili Adayı Tarkan Akıllı ve Alperen Erol, Kalkan, Gömbe, Kınık, Ova ve Yeşilköy düzenlenen seçim çalışmalarında yer aldı. MHP Kaş İlçe Başkanı İsmail Şahyılmaz ve yönetim kurulu üyelerinin de yer aldığı çalışmalarda esnafları ve vatandaşları ziyaret eden MHP Antalya milletvekili Tarkan Akıllı, 30 Mart seçimleriyle birlikte belde ve köylerin tüzel kişiliğinin kaldırılarak mahalle yapılmasının hizmetleri engellediğini söyledi.

Büyükşehir Yasası'nın uygulanmasının 2 temel amacının bulunduğunu kaydeden Akıllı, "İktidar partisi kendisinin yönetiminde olmayan büyükşehir belediyelerini ele geçirmek ve ülkeyi federatif bir yapıya götürmek amacıyla bu yasa çıkarıldı. Yasanın kararı Oslo görüşmelerinde verildi. Türk Milletini de size hizmet gelecek diye uyuttular. yerel seçimlerden bu yana ne değişti. Sularınız akmaya mı başladı, yoksa yollarınız mı yapıldı?" dedi.

Büyükşehir Yasası'nın gelmesiyle birlikte Gömbe ile Kaş arasındaki yolun yeniden yapılmak bahanesiyle 20 kilometre daha uzatılacağını dile getiren Akıllı, "Halbuki o yol çok daha kısalabilir. Kaş'a şu anda bir saatte ulaşan vatandaşlarımız, yarım saatte ulaşabilir, bu mümkün. Maalesef iktidarı ellerinde bulunduranlar yandaşlarına rant yaratmak için bu yolu daha da uzatmayı planlıyor" diye konuştu.

Kaş'ın yüksek kesimlerinde meydana gelen don olayının ardından kimsenin çiftçilerin yüzüne bakmadığını ve üreticilerin ortada bırakıldığını idoia eden Akıllı, "Buralara gelen oldu mu? Siz ne yapıyorsunuz, bu donun zararını nasıl karşılamak lazım diyen oldu mu? Bu iktidar sizi, üreticiyi düşünmüyor, eğer sizinde milyonlarca dolarınız olsaydı hepsi buraya gelirdi. Ama siz geçiminizi helal kazanarak sağlıyorsunuz. Kaş'ta üreticinin meyve bahçelerini, kiraz ağaçlarını elma ağaçlarını don vurduğuyla ilgilenen olmaz. Muktedirlerin işleri başlarından aşkın" diye konuştu.

Kalkan bölgesinde 2B ve Çevre Koruma'nın vatandaşların belini büktüğünü yaşam şartlarını alabildiğince zorlaştırdığını herkesin bilmesine rağmen, iktidar partisi mensuplarının 'Biz yaptık, oldu' anlayışıyla davranışlarını sürdürdüğünü kaydeden Akıllı, "MHP iktidarında hem 2B sorunu hemde Çevre Koruma yeniden değerlendirilecek ve vatandaşlarımızın hakları mutlaka korunacaktır. Mülkiyet anayasal bir haktır, vatandaşlarımızı yüzyıllardır yaşadıkları topraklardan çıkarmak adaletle bağdaşmaz" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarkan Akıllı: 'Belde ve Köyler Yeniden Açılacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement