Tarlada Kalan Lahanalar Hayvanlara Yem Oluyor - Son Dakika
Yerel

Tarlada Kalan Lahanalar Hayvanlara Yem Oluyor

Tarlada Kalan Lahanalar Hayvanlara Yem Oluyor

AĞRI (İHA) – Ağrı’nın Patnos ilçesinde çiftçilerin başlıca geçim kaynağı olan lahanalar alıcı bulamayınca hayvanlara yem oluyor.

26.08.2015 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AĞRI (İHA) – Ağrı'nın Patnos ilçesinde çiftçilerin başlıca geçim kaynağı olan lahanalar alıcı bulamayınca hayvanlara yem oluyor.

Patnos'ta yetiştirilen ve çiftçilerin başlıca geçim kaynağı olan lahanalar, büyüklüğüyle dikkat çekiyor. Ağırlığı yaklaşık 25-30 kilograma kadar ulaşan Patnos lahanası, tanesi bir liradan satılmasına rağmen alıcı bulamıyor. Yalçınkaya köyünde çiftçilik yapan İbrahim Kaya, sadece kendi köylerinde yaklaşık 5 bin dönüm alanda ekilen lahananın yüzde 50'lik kısmının satılamadığını, elde kalan lahanaları hayvanlarına yedirdiklerini söyledi. Kaya, yetiştirdikleri lahanaları pazar bulamadıkları için satamadıklarını ifade etti.

Patnos Ziraat Odası Başkanı Hakan Hakverdi ise, köydeki çiftçilerin tamamının geçim kaynağının lahana olduğunu bildirerek, " Van, Diyarbakır, Bitlis ve Ağrı illerinde satılmasına rağmen yine de büyük bölümü çiftçinin elinde kalıyor. Geçen yıl tonlarca lahana kar altında kalmıştı. Temennimiz bu yıl da durumun değişmesi ve çiftçilerimizin emeklerinin karşılığını almasıdır" dedi. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarlada Kalan Lahanalar Hayvanlara Yem Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement