Tasarım Bienali'nde Son Hafta - Son Dakika
Kültür Sanat

Tasarım Bienali'nde Son Hafta

İKSV tarafından Galata Özel Rum İlköğretim Okulu'nda düzenlenen ve ücretsiz olarak gezilebilen 2. İstanbul Tasarım Bienali, 14 Aralık günü kapılarını kapatıyor.

08.12.2014 14:30

Zoë Ryan küratörlüğünde Gelecek Artık Eskisi Gibi Değil başlığıyla gerçekleştirilen bienali görmek için son hafta.

Kapılarını açtığı 1 Kasım tarihinden itibaren 80.000'e yakın ziyaretçiyi ağırlayan 2. İstanbul Tasarım Bienali son haftasına girdi. Bienal kapsamında Galata Özel Rum İlköğretim Okulu'nda 20 farklı ülkeden 200'in üzerinde tasarımcı ve mimarın teknolojiden modaya, grafik tasarımından ürün, koku, yemek tasarımına ve şehirciliğe,
53 projesi yer alıyor. Bienal, Arçelik, Doğuş Grubu & Bilgili Holding, ENKA Vakfı ve VitrA eş sponsorluğunda düzenleniyor.

2. İstanbul Tasarım Bienali Akademi Programı kapsamında ise Türkiye'den ve yurt dışından 33 üniversitenin Gelecek Artık Eskisi Gibi Değil başlığıyla gerçekleştirdiği 72 proje yine 14 Aralık tarihine kadar üniversite kampüslerinin yanı sıra Salıpazarı liman sahası içersinde yer alan Antrepo 7'de gezilebilir.

Bienal etkinlikleri son haftasında tasarımseverleri bekliyor

Açıldığı günden beri 15 panel, söyleşi ve konuşma, 9 film gösterimi, 8 atölye çalışmasına ev sahipliği yapan
2. İstanbul Tasarım Bienali'nin son haftasında da etkinlikler devam ediyor. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek tüm etkinliklerle katılım için rezervasyon@iksv.org adresinden adresine e-posta göndererek onay almak yeterli.

Bienalde yer alan Akıllı Tasarım (...) Akıllı Yaşam/ Smart Design (...) Smart Life projesinin tasarımcılarından Jacob de Baan 9 Aralık Salı 14.30-15.30, Rianne Koens ise 13 Aralık Cumartesi 15.00-16.00 saatleri arasında birer atölye çalışması gerçekleştirecek. Atölyeler Galata Rum İlköğretim Okulu'nda düzenlenecek.

"Bizimle Konuşun" panel ve söyleşi serisinde 10 Aralık Çarşamba günü 17.00-19.00 saatleri arası Galata Rum İlköğretim Okulu'nda Değiş Tokuşun… Geleceği adlı panel düzenlenecek. Moderatörlüğünü Sinan Logie'nin yapacağı panele Something & Son'dan Ali Cindoruk ve Stefano Serafini konuşmacı olarak katılıyorlar. 21. yüzyılın tasarım manifestosu için yeni potansiyelleri araştırmayı hedefleyen "Bizimle Konuşun" panel ve söyleşi serisi VitrA sponsorluğunda gerçekleştiriliyor.

İstanbul Akıllı Şehir: Kamu Bilgilendirme Ağları atölyesi 10 Aralık Çarşamba günü 09.00-19.00 arası TAK Kadıköy'de olacak. 11 Aralık Perşembe günü 16.00-19.00 saatleri arası Conrad Istanbul Hotel'de gerçekleştirilecek aynı adlı panelde ise; İstanbul Bilgi Üniversitesi, Lin Architects, Japonya Bilişim Tasarımı Enstitüsü ile TAK Kadıköy ve WICS 2014 iş birliği ile geleceğin 'Akıllı Şehir'i İstanbul için yerel müdahaleler tartışılıp değerlendirilecek.

Film gösterimleri bienalin son haftasında da devam ediyor. Fransa'dan Almanya ve Hollanda'ya kadar dönemin önde gelen mimar ve tasarımcılarıyla birlikte çalışmış Britanyalı Eileen Gray'in hayatını anlatan Eileen Gray: Invitation to a Voyage, 9 Aralık Salı akşamı 19.30'da TAK Kadıköy'de izlenebilir. "Gerçekten ne kadar alana, eşyaya ve konfora ihtiyacımız var?" sorusunu yönelterek küçük, taşınabilir veya geçici alanlarda yaşam düşleri sunan Microtopia ise Galata Özel Rum İlköğretim Okulu'nda 11 Aralık Perşembe saat 19.30'da. Son film gösterimi 16 Aralık akşamı 19.30'da TAK Kadıköy'de "dropp City" filmi ile gerçekleştirilecek.

İnformel Eğitim-çocukistanbul tarafından hafta içi okul grupları ile gelen öğrencileri ağırlayan Çocuk ve Genç Atölye ve Etkinlik Programı'na 14 Aralık Pazar günü son kez katılma fırsatını kaçırmayın.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Tasarım Bienali'nde Son Hafta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement