Taşova'da Kalkınmaya Yönelik Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Taşova'da Kalkınmaya Yönelik Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Taşova Kaymakamlığı ve Belediyesi, ilçenin kalkınmasına yönelik paylaşma ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

17.12.2014 09:59  Güncelleme: 10:19

Taşova Kaymakamlığı ve Belediyesince ilçenin kalkınmasına yönelik paylaşma ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Kaymakam Emin Kaymak, Taşova'nın önemli turistik özellikleri olan bir ilçe olduğunu belirterek, "Gittiğimiz yerlerde Taşova'nın turistik yerlerini anlattığımızda dinleyenler şaşıyor ve ilk defa duyduklarını söylüyor. Bu turistik yerlerde çok çeşitli yöresel ürünlerimizi kullanamıyoruz" dedi.

Amasya'nın 10-15 yıl önce sıradan bir Anadolu kentiyken yerel inisiyatif ve devlet desteğiyle bugün Türkiye'nin yıldız kentlerinden biri olduğunu dile getiren Kaymak, "Peki neden Taşova da yıldız ilçelerinden biri olmasın? Bu tür programlarla Taşova bu potansiyelini hayata geçirilebilecek noktaya gelecektir. İlçemizin yüzde 50'den fazlası orman ama maalesef yakacak odun ve kerestecilik dışında orman ürünleri ne kadar işlenebilmekte? Orman yan ürünlerinin de işlenip pazarlanabilmesi noktasında yerel inisiyatifin harekete geçmesi gerek" dedi.

Belediye Başkanı Bayram Öztürk ise ilçenin geleceği ve gelişmesi adına yapılabilecekleri görüşmek için bir araya geldiklerini ifade ederek, "İlçemiz uzun süredir birtakım sıkıntılarla yaşıyor, hem yerel hem de sosyal manada belki birçok kırsal kesimin yaşadığı sıkıntıları biz de yaşıyoruz. Özellikle son 15 yıldaki ciddi manada göç hareketliliği ve ekonomik manada ortaya çıkan tablo ortada, hepimiz gördük. Geçmişe çok fazla takılmadan olumsuzluklardan ders alarak geleceğimizi bir nebze olsun belirleme ve bu duraklama dönemine 'dur' diyerek, kısa ve uzun vadede planlamalarla gelişmemize yeni bir ivme katma adına bu tür toplantıları yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Tarım ve Kırsal Kalkındırmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Okan Sezgin de yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Toplantı karşılıklı soru ve görüşlerin sunulmasıyla sona erdi. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Taşova'da Kalkınmaya Yönelik Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement