Taşova'da Terör Mağdurları ve Bayırbucak Türkmenleri İçin Yardım Toplandı - Son Dakika
Güncel

Taşova'da Terör Mağdurları ve Bayırbucak Türkmenleri İçin Yardım Toplandı

AMASYA (AA) – Taşova Müftüsü Harun Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Diyanet Vakfı olarak "Şimdi Yaraları Sarma Zamanı" diyerek terör mağdurları ve Bayırbucak Türkmenleri için cuma namazı sonrası yardım topladıklarını bildirdi.

05.02.2016 14:43

AMASYA (AA) – Taşova Müftüsü Harun Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Diyanet Vakfı olarak "Şimdi Yaraları Sarma Zamanı" diyerek terör mağdurları ve Bayırbucak Türkmenleri için cuma namazı sonrası yardım topladıklarını bildirdi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, daha önce milletin hayır elini dünyanın pek çok noktasına ulaştırdıklarını, bugün de "Şimdi Yaraları Sarma Zamanı" sloganıyla yeni bir kampanya başlattıklarını söyledi.

Türkiye genelinde olduğu gibi ilçede de bütün camilerde şehit aileleri, terör mağdurları ve ülkeye sığınan Türkmenler için bir yardım kampanyası düzenlendiğini anlatan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Terörün mağdur ettiği kardeşlerimizin yaralarını sarma zamanıdır. Evleri yakılıp yıkılan, şehirlerini terk etmek zorunda kalan, çocuklarını okula gönderemeyen, iş yerlerinin kepenklerini kapatan binlerce insanımız hayata dönmeyi bekliyor. Bugün bizim vazifemiz onlara ensar olmak, dertlerine derman olmak, halleriyle hemhal olmaktır. Bugün bizlere düşen hayatın eski tadı ve ahengi ile akması, hatta eskisinden daha büyük umutlar taşıması için kardeşlerimizin yanında olmaktır. Evsize ev, yuvasıza yuva, kimsesize kimse olmayı bilen milletimiz, bugün terör mağduru olan kardeşlerimizi yalnız bırakmayacaktır. Terörle örselenen ruhları tedavi edelim, toprağından koptuğu için garipleşen yüreklere dokunalım. Bu vatanın geleceği olan yavruların gözlerinin önündeki yıkıntı sahnelerini silelim, kulaklarındaki silah seslerini unutturalım."

Yılmaz, Bayıırbucak Türkmenlerinin de yaralarının sarılması gerektiğine dikkati çekerek, "Türkmen kardeşlerimiz son ana kadar topraklarını zalimlere karşı savunmak ve yurtlarını terk etmemek için uğraşmış, canlarını dişlerine takarak hayatta kalma mücadelesi vermiştir. Son büyük saldırı ve bombalamaların ardından ülkemize sığınan binlerce soydaşımızın ağır yaralarını sarmak için seferber olma zamanıdır. Onlara hicretin zorluklarını unutturacak, kendilerini dost ellerde hissettirecek, yitirdikleri güven ve huzur iklimine kavuşmalarını sağlayacak her türlü yardım ve desteğimiz için gün bugündür. Gün, yaraları sarma günüdür" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Taşova'da Terör Mağdurları ve Bayırbucak Türkmenleri İçin Yardım Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement