Tatilini İstanbul'da Geçiren Vatandaşlar, Sahillere, Tarihi Mekanlara, Eğlence Merkezlerine ve Tema... - Son Dakika
Güncel

Tatilini İstanbul'da Geçiren Vatandaşlar, Sahillere, Tarihi Mekanlara, Eğlence Merkezlerine ve Tema...

Kurban Bayramı tatilini İstanbul'da geçiren vatandaşlar, sahillelere, tarihi mekanlara, eğlence merkezlerine ve tema parklara akın ettiler.

14.09.2016 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

LALE BİLDİRİCİ - Kurban Bayramı tatilini İstanbul'da geçiren vatandaşlar, sahillelere, tarihi mekanlara, eğlence merkezlerine ve tema parklara akın ettiler.

Bayram tatilinin 9 gün olması nedeniyle vatandaşların çoğu tatilini şehir dışında geçirirken, İstanbul'da kalanlar bayramın tadını çıkarıyor. İstanbullular'ın en büyük sorunlarından olan trafik yoğunluğu da, bu bayram tatilinde yerini boş yollara, cadde ve sokaklara bıraktı.

Bayramın 3. gününde de sahil kenarındaki parklar, Sultanahmet, Eminönü ve Eyüp Sultan gibi tarihi turistik yerler, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekti. Çocuk, genç, ihtiyar, çok sayıda vatandaş, boğazdaki ve sahil kenarındaki parklarda eğlenerek, piknik yaparak ve mangal yakarak vakit geçirdi. Sahillerde çocuklar doyasıya eğlenirken, büyükler ise ağaçların altında dinlendi.Bayram tatilininde de bazı vatandaşlar da ArnavutköyRumelihisarı taraflılarında boğazın temiz havasını içine çekerek yürüyüş yaptı.

Bayramda Eyüp Sultan Camisi'nde bayram duası ve ardından Haliç adalarını yakından ve yüksekten görebilecekleri manzara Pierre Loti'ye de ilgi gösterdi. Yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Pierre Loti'de, teleferiğe vatandaşların yoğun ilgisi gözlendi.

- Çocuklar ve aileler parklarda eğlendi

Kurban bayramı dolayısıyla lunaparklar, tema park ve çocuklar için eğlence merkezleri, ailelerin ve çocuklarının akınına uğradı. Bayramı tatilini fırsat bilen vatandaşlar, çocuklarıyla temaparkların olduğu eğlence merkezlerine gitti. 7'den 70'e herkesin geldiği eğlence merkezinde vatandaşlar doyasıya eğlendiler.

Eğlence merkezindeki Roller Coaster, Tema Park'tan canlı müze'ye, bowlingten 4D sinema gösterilerine kadar farklı alternatifler sunan eğlence dünyasında çocukları keyifli bir gün geçirdi. Çocukların ilgi odağı olan tema park içinde bulunan çarpışan araba ve atlı karınca gibi eğlence alanları da çocuklar ile doldu. Eğlence merkezlerinde, adrenalin tutkunları geç saatlere kadar eğlenirken aileleri de sohbet etme imkanını buldu.

Bayram yetkililer ve vatandaşların yüzünü güldürdü

Eski bayramları aratmayan bir ilgiyle karşılaşan yetkiler bayram için özel kampanyalarda yaptıklarını söyledi. Vialand'ın Park Operasyon Müdürü Cem Tuna, vatandaşların Kurban Bayramı'nda tema parkına çok ilgi gösterdiklerini ifade etti. Tuna, "Bayramın 3 günü çok yoğun talep vardı. Çocuklar ve aileleri için çok fazla ünitemiz var. 3 gün boyunca Vialand'e yaklaşık 8-10 bin arasında ziyaretçi geldi. Son gün de yoğunluk bekliyoruz. Çocuklar kadar anne ve babalar da merkezimizde çok eğleniyorlar" dedi.

Çocuklar da İstanbul'da eğlence merkezinde olan çocuklar, Bayramda çok eğlendiklerini ve mutlu olduklarını dile getirdi.

İstanbul'da bayramı geçirenler mutlu

Bayramda tema parka gelen vatandaşlardan Gürel Keskin, "Bayramımız güzel geçiyor. Tema Parkta çocuklarımızla eğlenmeyi tercih ediyrouz. Genellikle de Bayram'da İstanbul'da olmayı tercih ediyoruz. Çocukların eğlence yerelir İstanbul'da çok fazla kalmadığı için, genelde AVM'ler oluyor. Orası da kapalı alan olduğu için, hava güzel açık olan tema parkları tercih ettik. Bayramda İstanbul'da olmak güzel. Herkesin Bayramını kutluyorum. "dedi.

Kahraman Maraş'tan İstanbul'a gediklerini belirten Erkan Saraylı, şunları söyledi:

"İstanbul'a çocuklarımızı ziyarete getridik. Burada tatil dönüşü Maraş'a gideceğiz. Çocuklarımız mutlu olduğu için tema parkları tercih ettik. Onlar mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz. Çocuklarımızla burada eğlenceli vakit geçiyrouz. Herkese mutlu bayramlar."

Bayram'da İstanbul'da yaşayan vatandaşlar konuştu

Bayramda sahilde ailesiyle beraber pikniğe gelen Mustafa Abdurrahman Rezzak, bayramda çocuklarıyla sahili tercih ettiklerini dile getirdi. Abdurrahman Rezzak, şöyle konuştu.

"İstanbul'da Bayramı geçirmek çok güzeldi. Çocuklar sahil kesimde denizi istedi. Çocuklar parkta ve sahilde mutlu olduk. Mangalı yaktık. Bayarmda genellikle Karaburun, Florya sahilelrini tercih ettik. Bugün de piknik. yapıyoruz. Tüm Türkiye'ye hayırlı bayramlar diliyoruz. "

Ailesiyle beraber Bayramda sahile gene Emine Heşe, çocukları ve ailesiyle ebraber memlekette değil İstanbul'da geçirmeyi tercih ettiklerini söyledi. Heşe, "Havalar çok güzel, bayramımızı ailemiz ve akrabalarımızla ailecek geldik. Mangal yaktık. İlk gün Kurbanla ilgilendik. Daha sonra geziyoruz. İstanbul'da olmak güzel. Bayarmda parklar ve sahilleri tercih ediyoruz. Herkese iyi bayramlar." diye konuştu.

Tatilini İstanbul\'da Geçiren Vatandaşlar, Sahillere, Tarihi Mekanlara, Eğlence Merkezlerine ve Tema...
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tatilini İstanbul'da Geçiren Vatandaşlar, Sahillere, Tarihi Mekanlara, Eğlence Merkezlerine ve Tema... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement