Tatlı Su Çeşmelerimiz Türkiye'ye Örnek - Son Dakika
Güncel

Tatlı Su Çeşmelerimiz Türkiye'ye Örnek

Tatlı Su Çeşmelerimiz Türkiye\'ye Örnek

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'nın tatlı su çeşmeleri ile de Türkiye'ye örnek olduğunu söyledi.

03.08.2013 12:15

Konya merkezdeki tatlı su çeşmesi sayısının 951 olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, Türkiye'de ve dünyada hiçbir büyük şehirde böyle ücretsiz memba suyu, tatlı su çeşmesi bulunmadığını ifade etti.

Tatlı Su Çeşmelerimiz Türkiye'ye Örnek

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Mahalle İftarları Gödene, Pamukçu, Hatıp, Alakova, Yeni Bahçe, Çayırbağı ve Karadiğin Mahallelerinde gerçekleştirilen programlarla devam etti.

Mahalle İftarları'nın Türkiye'ye model olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ramazan ayı sonuna kadar 102 mahallenin katılımıyla iftar programları yapmış olacaklarını dile getirdi.

Çayırbağı ve Hatıp Mahallelerinin Konya'nın sayfiyesi konumunda olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, Çayırbağı Mahallesi'nin 130 yıldır Konya merkezin tatlı su ihtiyacını karşıladığını hatırlattı. Başkan Akyürek, "Çayırbağı mahallemize Konya merkez adına teşekkür ediyorum. Şu anda tatlı su çeşme sayımız eklenen yeni kaynaklarla birlikte 951 oldu. Türkiye'ye örnek oldu. Türkiye'de ve dünyada hiçbir büyük şehirde böyle ücretsiz memba suyu, tatlı su çeşmesi yoktur. Bunda Çayırbağı Mahallemizin büyük katkısı var" dedi.

Başkan Akyürek, Göksu Nehri'nden Konya'ya getirilecek sularla da çeşmelerden memba suyu akacağını sözlerine ekledi.

Programa katılan İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, Büyükşehir Belediyesi'nin Mahalle İftarları'nın büyük bir coşku içinde yaşandığını belirterek, Konyalıların Kadir Gecesi'ni ve Ramazan Bayramı'nı tebrik etti.

AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, dünyada iftar sofrası bulamayan insanlar olduğunu hatırlatarak, Ramazan ayı dolayısıyla onları hatırlayıp dua edilmesini istedi.

Konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine değinen Üzülmez, "Birlik ve beraberlik içinde memleketimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu iftarların birlik ve beraberliğe vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tatlı Su Çeşmelerimiz Türkiye'ye Örnek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement