Tatvan, Domates Üretim Merkezi Olacak - Son Dakika
Yerel

Tatvan, Domates Üretim Merkezi Olacak

Tatvan ilçesinde 10 bin dönüm araziye 10 milyon fide ekilerek, 100 bin ton domates elde edilecek.

24.06.2015 13:22

Tatvan ilçesinde 10 bin dönüm araziye 10 milyon fide ekilerek, 100 bin ton domates elde edilecek.

Adabağ köyünde yoğun miktarda domates tarımı yapıldığını belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü"nde görevli ziraat mühendisi İsmail Fehmi Kara, bu sezon toplam 250 bin dönümlük tarım arazisinin 10 bin dönümüne domates ekmeyi planladıklarını söyledi.

Çiftçilerin fideleri kendi yaptıkları seralarda yetiştirdiklerini ifade eden Kara, dışarıdan alınan tohumların seralarda yetiştirilerek fide haline getirildiğini ve yaklaşık bir aylık bir süre sonrası fidelerin tarlalara ekildiğini aktardı.

Yaklaşık 700 bin tohum aldıklarını kaydeden çiftçilerden Şaban Yıldız ise tohumları seralarda bir ay içinde fide haline getirdiklerini ve tarlalara ekmeye başladıklarını belirtti.

Kendi imkanlarıyla kurdukları seraların yetersiz olduğunu ve bu nedenle sıkıntılar çektiklerini dile getiren Yıldız, "Fideleri kendimiz yetiştirip tarlada ekiyoruz. 650-700 bin fide için 700 dönümlük alan hazırladık ve 7 bin ton domates üretmeyi hedefliyoruz. Sulama işlemleri için de damlama sistemi kuruyoruz. Burada yetiştirdiğimiz domatesleri toplayıp pazara sunuyoruz. Bu domateslerin bir kısmı sofralık olurken, bir kısmı da salçalıktır" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tatvan, Domates Üretim Merkezi Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement