TBB Başkanı Feyzioğlu'ndan, Elazığ'da Şehit Polisin Ailesine Taziye Ziyareti - Son Dakika
Güncel

TBB Başkanı Feyzioğlu'ndan, Elazığ'da Şehit Polisin Ailesine Taziye Ziyareti

TBB Başkanı Feyzioğlu\'ndan, Elazığ\'da Şehit Polisin Ailesine Taziye Ziyareti

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerce şehit edilen polis memuru Cengiz Erdur'un Elazığ'daki kardeşini ziyaret ederek, başsağlığı dileğinde bulundu.

06.12.2015 14:05

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerce şehit edilen polis memuru Cengiz Erdur'un Elazığ'daki kardeşini ziyaret ederek, başsağlığı dileğinde bulundu.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, bugün sabah saatlerinde uçakla Elazığ'a geldi. Feyzioğlu, Elazığ Havalimanı'ında yaptığı konuşmada, şehit polis memuru Cengiz Erdur'un ailesine taziyede bulunmak için geldiğini belirterek şunları söyledi:

"92 bin meslektaşımız, 79 baro adına bugün buradayız. Çok zor bir süreçten geçiyoruz. Giderek toplum duygusal anlamda birbirinden kopuyor koparılıyor. Bu anlamda bizlerin yılmadan, bıkmadan köprü olamaya gayret etmemiz lazım. Bu köprüleri de ancak demokrasi, insan hakları, adalet paydasında vatandaşlarımızı buluşturarak kurabiliriz. Hukuk devletinde demokrasi ile kurabiliriz ve elbette terörle kararlı bir şekilde, ilkeli bir şekilde mücadele ederek, Türkiye'ye toplumsal barışı getirebiliriz. Bu noktada biz hukukçulara, barolara, barolar birliğine büyük görevler düşüyor."

'DEMOKRASİDEN UZAKLAŞMAK TERÖRÜ BİTİRMEZ'

Devletin terörle mücadele güçlü, kararlı ve ilkeli bir duruş segilemesinin destekçisi olduklarını vurgulayan Feyzioğlu şöyle dedi:

"Hiçbir sorun çıktığı düzlemde çözülemez, bir üst katmana çıkmak lazımdır. Türkiye'de sorunu çözecek katman da, bir yandan terörle en kararlı şekilde mücadele ederken, diğer yandan insan haklarını ve demokrasiyi yerleştirmektir. Demokrasiden uzaklaşmak, insan haklarından uzaklaşmak, orta ve uzun vadede terörü bitirmek değil, tam aksine terör örgütünün istediği malzemeyi vermek anlamına gelir."

'TÜRKİYE CUMHURİYETİ BÖYLE AİLELERİN OMUZLARINDA DURUYOR'

Beraberinde Elazığ Baro Başkanı Av. Adnan Demir ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, şehit polis memuru Cengiz Erdur'un kardeşi Adnan Erdur'un Abdullahpaşa Mahallesi'ndeki evine giderek aileye başsığı dileğinde bulunan Feyzioğlu, taziye çıkışında da şu açıklamayı yaptı

"Türkiye Cumhuriyeti böyle ailelerin omuzlarında duruyor. İşte Anadolu'nun bir ailesi, sapasağlam bir aile. Bize düşen de bunu unutmamak. Ateş düştüğü yeri yakıyor ama, bizler bu acıyı unutmaz bu acılı ailelerin çektiğini hiç bir zaman göz ardı etmezsek, bu büyük fedakarlıklar daha bir anlam kazanacak. Millet olmak da böyle bir şey zaten, millet olmak mutlulukta da, tasada da birdir. Bugün acımız büyük, buradan da Pazarcık'a gidiyoruz, orda da bir şehidimiz var; 24 yaşında bir delikanlımız, bir aslanımızı, bir civanımızı toprağa vereceğiz. Mustafa Katırcı'yı, Allah ona da rahmet etsin, Cengiz kardeşimize de rahmet etsin." - Elazığ

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TBB Başkanı Feyzioğlu'ndan, Elazığ'da Şehit Polisin Ailesine Taziye Ziyareti - Son Dakika


Advertisement