TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve Bakan Topçu Halk Kütüphanesinin Açılışını Yaptı - Son Dakika
Güncel

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve Bakan Topçu Halk Kütüphanesinin Açılışını Yaptı

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve Bakan Topçu Halk Kütüphanesinin Açılışını Yaptı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmet Yılmaz ile Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, yapımı tamamlanan Şems-i Sivasi İl Halk Kütüphanesi’nin açılışını gerçekleştirdi.

10.10.2015 14:14

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmet Yılmaz ile Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, yapımı tamamlanan Şems-i Sivasi İl Halk Kütüphanesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Sivas Valisi Alim Barut ve diğer il protokolü üyelerinin katılımıyla Şems-i Sivasi İl Halk Kütüphanesi'nin açılışı gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programda konuşan TBMM Başkanı İsmet Yılmaz insanları kitapla buluşturmanın sorumluluğu içerisinde olduklarını belirterek, "İnsanımızı kitapla, kütüphaneyle buluşturmak bizim sorumluluğumuz. Bugün bu sorumluluğun gereğini yerine getiriyoruz. Kitaplar medeniyetin birikimidir. İnsanoğlunun bütün yaptıkları, düşündükleri, kazanımları ve tecrübeleri kitaplardadır. Kitapların halka sunulduğu yerler ise kütüphanelerdir. 'Kalem kılıçtan keskindir' derler. Asıl iktidarın kitapta olduğunu gören hükümdarların kaleme sarılı kitap yazdığını da söylerler. Güneş dünya için ne anlam ifade ediyorsa kitapta insanlık için onu ifade eder. Güneş dünyayı aydınlatır, kitaplarda insanları aydınlatır, hayat verir. Kitaplar olmasaydı tarih olmazdı, medeniyet olmazdı. Bugün sahip olduğumuz her şeyi kitaplara borçluyuz. Kitaplar içerisinde yaşadığımız zamanın yol gösteren deniz fenerleridir" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu ise, 2015 yılında 9 il halk kütüphanesinin açıldığını ifade ederek, "İçinde bulunduğumuz yeni yüzyılda hep birlikte toplumların dönüşüm parametreleri artık bilgiye endekslemeleri başlanmış ve doğal olarak iletişim teknolojilerinde gelişmeler ile birlikte uluslar arası rekabetin niteliği ve araçları da kaçınılmaz olarak değişmiştir. Bilgi hizmetlerinde yaşanan bu değişiklik bütün bilgi merkezlerinde olduğu kadar verdikleri hizmetler ve gerçekleştirdikleri etkinliklerle toplumsal değişim ve gelişme son derece anlamlı katkılarda bulunan halk kütüphaneleri de etkilemektedir. Halk kütüphanelerin eğitim, kültür ve boş zamanların değerlendirilmesi gibi hizmetlerinin yanında bilgiye erişim, dijital uçurumun azaltılması, toplumsal iletişime katkı sağlaması gibi işlevleri de yerine getirmesi açısından çok önemli olduğunun kanaatini taşıyorum. Halk kütüphaneleri değişen dünyanın modern yapılarına paralel olarak kütüphanelerimizi vatandaşlarımızın doğal bir parçası haline getirmek ve kütüphanelerden daha fazla yararlanmalarını sağlamak amacıyla bakanlığımızca gerçekleştirilen projeler ve çalışmalar kapsamında çocuk ve halk kütüphanelerin iyileştirilmesi projesi de önümüzdeki günlerde inşallah başlayacaktır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ile Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu ve beraberindekiler kurdele keserek kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi. Başkan Yılmaz ve Bakan Topçu daha sonra kütüphaneyi gezdi. Kütüphanenin açılışının ardından Meclis Başkanı Yılmaz ve Bakan Topçu tadilat çalışmaları tamamlanan Atatürk Kültür Merkezi'nin açılışını yaptı.

Meclis Başkanı İsmet Yılmaz, Ankara'da yaşanan olaylar nedeniyle kentteki diğer programlarını iptal ederek Ankara'ya hareket etti. Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu ise kentten ayrılarak Tokat'a gitti. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve Bakan Topçu Halk Kütüphanesinin Açılışını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement