TBMM'de Güvenlik Önlemleri - Son Dakika
Güncel

TBMM'de Güvenlik Önlemleri

Tbmm İdare Amiri Salim Uslu, darbe girişiminde uçakların bombaladığı Meclis'te giriş kapılarına hem mantar hem de antiterör amaçlı rot blokerler konulması için çalışma başlattıklarını bildirdi.

27.07.2016 18:17

Tbmm İdare Amiri Salim Uslu, darbe girişiminde uçakların bombaladığı Meclis'te giriş kapılarına hem mantar hem de antiterör amaçlı rot blokerler konulması için çalışma başlattıklarını bildirdi. Salim Uslu, Meclis'e füze sistemi kurulmasına ilişkin iddialara ise "İbrahim Kalın Beyin söylediği şeyler konusunda bize intikal etmiş bir şey yok. Bir de Meclis'e olursa da iyi olur. Niye yapıyorsunuz diyemeyiz" dedi.

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, darbe Meclis'te alınacak güvenlik önlemlerini anlattı. Salim Uslu, Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın'ın füze savunma sistemi kurulması yönündeki açıklamasına ilişkin, "Bu konunun bizim dışımızda olduğunu düşünüyoruz. Çünkü sadece korunacak yer Meclis değil Külliye'de var. Genelkurmay, Başbakanlık, Bakanlıklar var. Biz üzerimize düşeni yerine getireceğiz. Önemli binaların korunması söz konusuysa Sayın Kalın'ın ifade ettiği gibi, radar sinyal bozucular, füze sistemleri, streaming füzeleri gibi bunlar olacaksa bu konuda zaten genel bir çalışma yapılacak demektir. Hükümetimiz yada devletimiz önemli kamu binalarının korunmasına yönelik bir tedbir alacaksa şüphesiz parlamentoda bunun içinde olacaktır. Ama yok herkes kendisini korusun denecekse biz neler yapılması gerektiğinin farkındayız ve gereğini yapacağız" diye konuştu.

'O GÜN GÖRDÜĞÜMÜZ EKSİKLİKLERİ GİDERMEYE ÇALIŞIYORUZ'

Salim Uslu, Meclis'te vinçler yardımıyla hasar gören çatıların tamiratının ve soğutma sistemleriyle ilgili çalışmaların yapıldığını vurgulayarak şöyle konuştu:

"Şu anda füze sistemi kurulduğuna dair haberler asılsızdır. Bugün yine geçmişte yaptığımız rutin faaliyetlerden birini yaptık. Geçmişte bütün kartları iptal ettik biliyorsunuz serbest giriş kartlarını iptal ettik. 15 bin civarından kart iptal ettik. Bunun ne kadar doğru yaptığımızı bugün daha iyi anlıyoruz. 2012'deki taburu buradan çıkarmakla ne kadar doğru yaptığımızı daha iyi anıyoruz. Bugün yine Meclis üst düzey bürokratlarıyla birlikte saha araştırması yaptık. Bir giriş kapılarına hem mantar konması hem de antiterör amaçlı rot blokerler konması konusunda çalışma başlattık. Daha önce almış olduğumuz kararlar vardı. Onların uygulanmasını yerinde görme imkanımız oldu. Kazılıyor şu anda. Cumartesi günü Ayrancı kapıdan başlıyoruz ve bütün kapılara koyuyoruz bunları. Yine bunun dışında dün akşam Güvenlik Koordinasyon kurulu olarak 2.5 saat süren toplantı yaptık. Sığınaklar ne alemde, bugün yaşadığımız olaylar gördüğümüz eksiklikler nedir bunları tekrar görüşme imkanımız oldu. Şu anda mecliste teknik ekip çalışmaya devam ediyor sığınaklarla ilgili olarak. Eksiklerimizin farkındayız. O gün gördüğümüz eksikleri gidermeye çalışıyoruz." - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TBMM'de Güvenlik Önlemleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement