TBMM Genel Kurulu'nda "Beddua" Tartışması - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu'nda "Beddua" Tartışması

TBMM Genel Kurulu\'nda "Beddua" Tartışması

CHP İstanbul Milletvekili Özkes'in 'Allah kahretsin sizi" sözleri tartışmaya neden oldu.

04.06.2014 17:28

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes'in AK Parti'li milletvekillerine yönelik sözleri TBMM Genel Kurul'nda tartışmaya yol açtı.

Özkes, MHP'nin 30 Mart 2014'de yapılan mahalli idareler seçimlerindeki aksaklıklar ve usulsüzlüklerin tespitine ilişkin araştırma önergesinin bugün görüşülmesi önerisine ilişkin söz aldı. Seçimlerin bittiğini ancak üzerindeki şaibelerin halen konuşulduğunu belirten Özkes, kürsüden bir fotoğraf göstererek,  "Sayın bakan caminin balkonunda ne yapıyor. Allah'ın evi ama AKP'nin siyasi bürosu olmuş. Seçim propaganda yeri olmuş. Bunun gibi yüzlerce örnek var. Sizde Allah korkusu yok mu Allah aşkına ya. Allah sizi çarpacak arkadaşlar, çarptı zaten de. İnanın Allah size öyle  sille indirecek ki ne yapacağınızı, ne edeceğinizi şaşıracaksınız" dedi.

Özkes, Üsküdar seçimlerinde tam bir kanunsuzluğun söz konusu olduğunu ve seçilme hakkının elinden alındığını iddia etti.

Üsküdarlılara teşekkür eden Özkes, "Onların oylarını çaldınız. O hırsızlığını bedelini ahirette ödeyeceksiniz inşallah. Hakkım haram olsun, Allah yedirtmesin size" ifadesi üzerine AK Parti sıralarından itirazlar geldi.

Özkes, Başbakan'ın Bursa mitinginde kendisini hedef alarak, "müftü müsveddesi" dediğini belirterek, "Bursa ile Üsküdar'ın arasında yüzlerce kilometre var. Aklı fikri Üsküdar, aklı fikri müftüler almış. Bana diyor ki müftü müsveddesi" ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine bazı AK Parti'li vekiller "Aynen öyle" demesi üzerine, CHP'li milletvekilleri de "ayıp, ayıp" karşılığını verdi.

Özkes süresinin bitmesine rağmen konuşmasına devam ederek, 7 yıl Üsküdar'da müftülük yaptığını anımsattı. Özkes, "Ben nasıl müsvedde oluyorum. Başbakan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyken 'ben İstanbul'un imamıyım' dedi. Bir gün imamlığı yok. 'Her cuma bir ayet sallıyorum' denilecek, Türkiye Cumhuriyeti hudutları içerisinde buna ses çıkmıyor. 7 yıl müftülük yapıyorum, 'müsvedde' dediniz. Allah kahretsin sizi" şeklindeki sözleri tartışmaya yol açtı.

Bu arada CHP'li bazı milletvekilleri kürsüde bulunan Özkes'in yanına gitti. AK Parti'li bazı vekillerin de kürsüye gelmesi ile milletvekilleri arasında sözlü tartışma yaşandı.  CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum ile  bazı AK Parti'li vekillerin araya girmesiyle milletvekilleri sakinleştirildi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulu'nda 'Beddua' Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement