Tbmm İçişleri Komisyonu'nda Görüşmeleri Ertelendi - Son Dakika
Güncel

Tbmm İçişleri Komisyonu'nda Görüşmeleri Ertelendi

Tbmm İçişleri Komisyonu\'nda Görüşmeleri Ertelendi

TBMM İçişleri Komisyonu, Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri, Alt Komisyon Raporu'na muhalefet şerhlerinin yazılması için yarına ertelendi TBMM...

14.10.2012 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM İçişleri Komisyonu, Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri, Alt Komisyon Raporu'na muhalefet şerhlerinin yazılması için yarına ertelendi TBMM İçişleri Komisyonu, Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri, Alt Komisyon Raporu'na muhalefet şerhlerinin yazılması için yarına ertelendi.

TBMM İçişleri Komisyonu Başkan Muammer Güler başkanlığında saat 14.00'de Kit Komisyonu Salonu'nda toplandı. Toplantının başında alt komisyon tarafından hazırlanan 82 sayfalık rapor değerlendirildi. Ancak raporun eksik olduğunu belirten MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan görüşmelerin yapılamayacağını ifade ettiler. BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder muhalefet şerhini partisinin kongresi olması nedeniyle yetiştiremediğini söyledi. CHP İzmir Milletvekili Birgün Ayman Güler ise muhalefet şerhini dün akşam email yoluyla attığını belirtirken, "Bu kadar kısıtlı sürede, bu kadar önemli bir konuya" ilişkin çalışma yapmanın mümkün olmadığını da dikkat çekti.

Ardından Başkan Güler, tüzüğe uygun olduğunu belirterek Alt Komisyon Raporu'nun görüşülmesine geçileceğini söyledi. Ancak Vural ve Tarhan "Kanun tasarısına ilişkin yapılan işlemlerde hukuk ve tüzük uygulanır. Kişisel kanaatlere göre hareket edilmez" ifadeleriyle itiraz ettiler. Ancak Güler, görüşülmesini oylamaya sununca bir süre gerginlik yaşandı. Ardından komisyon raporunun görüşülmesi oylamada kabul edildi. Gerginlik ve itirazlar devam edince, görüşmelere 10 dakika ara verildi.

Ardından yapılan toplantıda muhalefet şerhlerinin tamamlanması amacıyla komisyon toplantısı 15 Ekim 2012 Pazartesi gününe ertelendi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Tbmm İçişleri Komisyonu'nda Görüşmeleri Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement