Baluken, İkinci Tur Sonunda Usul Tartışması Talebini Yineledi - Son Dakika
Güncel

Baluken, İkinci Tur Sonunda Usul Tartışması Talebini Yineledi

Baluken, İkinci Tur Sonunda Usul Tartışması Talebini Yineledi

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Meclis oturumunun açılışında Nusaybin'de uygulanan sokağa çıkma yasağıyla ilgili dile getirdiği görüşlerini tekrarladı.

22.11.2015 18:23  Güncelleme: 23:38

TBMM yeni başkanını seçiyor (5)

BALUKEN İKİNCİ TUR SONUNDA 'USUL TARTIŞMASI' TALEBİNİ TEKRARLADI

MECLİS başkanlığı seçimi için ikinci tur sonuçlarının belli olmasının ardından HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Meclis oturumunun açılışında Nusaybin'de uygulanan sokağa çıkma yasağıyla ilgili dile getirdiği görüşlerini tekrarladı. Mardin Milletvekili Mithat Sancar'ın fotoğraflarını gösteren Baluken, Sancar'ın acil serviste yaşam mücadelesi verdiğini belirterek HDP'li vekiller Gülser Yıldırım, Ali Atalan ve Erol Dora'nın da bölgede saldırılara maruz kaldığını ifade etti.

BAYKAL: ACI BİR TABLOYLA KARŞI KARŞIYAYIZ FAKAT TBMM GÖREVİNİ YAPMAK DURUMUNDA

Meclis başkanlığı seçiminin ötelenmesi için usul tartışması talebini yineleyen Baluken, HDP'li Sancar'ın fotoğraflarını TBMM Geçici Başkanı Deniz Baykal'a sundu. Baluken'in talebini ikinci kez reddeden Baykal, Meclis'in görevini yapmak durumunda olduğunu belirterek "Sayın İdris Baluken'in dile getirdiği tablo gerçekten çok üzüntü verici. TBMM üyesi arkadaşlarımızın şu anda TBMM çalışmalarına katılma imkanı bulamayışlarının nedenini görüyoruz. Büyük bir üzüntüyle test ettik. Elbette bu konunun tartışılması önümüzdeki günlerde daha ayrıntılı, kapsamlı şekilde yapılacaktır. Bu olay, çok üzüntü verici bir olay. TBMM çalışmalarını askıya almamız için bir kesintiye uğratmamız ve yönünden çıkarmamız için bir gerekçe olarak sunulmamalıdır. Bunlar doğru mantıklar değil. Kimsenin aklından böyle bir şey geçmiyor. Böyle düşünülmeyen şeyleri izafi ederek birilerine belli bir amaca ulaşmak mümkün değildir. Acı bir tabloyla karşı karşıyayız, hiç şüphe yok. Fakat TBMM görevini yapmak durumundadır. Seçime başlamıştır" diye konuştu. Baykal'ın açıklamasının ardından Meclis başkanlığı seçimi için üçüncü tur oylamaya geçildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Baluken, İkinci Tur Sonunda Usul Tartışması Talebini Yineledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement