Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Mersin'deki 11. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu'nu, 75 yaş üstü kategorisinde birinci tamamlayan 78 yaşındaki veteran atlet İlhan Kart, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ı ziyaret etti.

01.04.2015 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'deki 11. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu'nu, 75 yaş üstü kategorisinde birinci tamamlayan 78 yaşındaki veteran atlet İlhan Kart, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ı ziyaret etti.

Süleymanpaşa Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 29 Mart'ta Tarsus'ta gerçekleştirilen yarı maratonunda Süleymanpaşa Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü adına yarışan ve 75 yaş üstü kategorisini birinci olarak tamamlayan İlhan Kart, Belediye Başkanı Eşkinat ile bir süre görüştü.

Eşkinat, ziyarette, İlhan Kart'ın koşuda elde ettiği başarının herkese örnek olması gerektiğini ifade etti ve sporcuya uzun ömür diledi.

" Tekirdağ'da Karaevlialtı Antik Heraion Teikhos Kazıları" konferansı

Namık Kemal Üniversitesinde, "Tekirdağ'da Karaevlialtı Antik Heraion Teikhos Kazıları" konferansı düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan NKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neşe Atik, Traklara ait yaşam şeklini ortaya çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Traklar'ın kabileler olarak yaşadığını ve çok geniş bir coğrafyaya yayıldığını belirten Atik, "Traklar, Bugünkü Bulgaristan'ın tümü, Yunanistan'ın kuzeyi, ülkemizde bütün Batı Trakya ve Romanya'nın güneyini kapsayan bir alana yayılmışlar." ifadelerini kullandı.

Atik, Tekirdağ'daki bulunan Heraion Teikhos kentini kazarak kültür turizmine değişik bir antik kent kazandırmak gerektiğini dile getirdi.

Traklar'ın kökenini ve kimliğini araştırmanın önemli olduğunu vurgulayan Atik'e, günün anısına teşekkür belgesi verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement