Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Kapaklı Çok Programlı Lisesi öğrencileri, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Değirmenaltı Yerleşkesi'ni ziyaret etti.

10.04.2015 16:13

Kapaklı Çok Programlı Lisesi öğrencileri, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Değirmenaltı Yerleşkesi'ni ziyaret etti.

NKÜ Basın Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, NKÜ Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu'nun organize ettiği geziye katılan Kapaklı Çok Programlı Lisesi öğrencilerinin NKÜ Değirmenaltı Yerleşkesine gelerek tıp fakültesi, merkez kütüphane ve fen edebiyat fakültesini gezdiği bildirildi.

Açıklamada, lise öğrencilerinin, üniversite öğrencileri ile sohbet ederek, üniversite yaşamından, ders çeşitliliğine, sosyal yaşamdan, sınav sistemi ve puan türlerine kadar birçok soruya cevap bulduğu belirtildi.

Öğrencilerin son olarak  spor kompleksini de gezerek ziyareti sonlandırdığı kaydedildi.

-NKÜ'de " Türkiye'de Şeker Sektörü" konferansı

Namık Kemal Üniversitesi'nde (NKÜ) "Türkiye'de Şeker Sektörü" konulu konferans düzenlendi.

NKÜ Ekonomi Topluluğu tarafından, Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansta, Türkiye Şeker Fabrikaları Alpullu Şeker Fabrikası Lüleburgaz Ziraat Bölge Şefi Orhan Tülümen bir sunum yaptı.

Tülümen, sunumunda, şekerler ve tatlandırıcılar hakkında genel bilgiler verirken, daha sonra dünyada şeker piyasası, bu piyasa içinde başlıca üretici ülkeler ve fiyatlar hakkında dinleyicilere bilgiler aktardı.

Sunumun bitiminde 1926'da kaydedilmiş Alpullu Şeker Fabrikasının açılışı da izleyicilere gösterilerek, sunum soru cevap şeklinde tamamlandı.

-NKÜ personeline fotoğraf eğitimi verildi

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Fotoğrafçılık Topluluğu ve Tekirdağ Fotoğraf Sanatı Derneği (TEFSAD) işbirliğiyle düzenlenen eğitim programında NKÜ personelinden bazılarına "Temel Fotoğraf Eğitimi" verildi.

Ziraat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ve bir gün süren eğitimde, TEFSAD'a üye fotoğrafçılar Mehmet Çevik ve Hilmi Baysal tarafından katılımcılara fotoğraf makinelerinin çeşitleri, teknik özellikleri, objektifler çekim teknikleri konularında  bilgiler aktardılar.

Eğitimin sonunda katılımcılara sertifika verildi.

NKÜ'de "Girişimcilik, İnovasyon, Markalaşma ve Sürdürülebilirlik" konferansı

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Gıda Topluluğu tarafından Ziraat Fakültesi Konferans Salonu'nda "girişimcilik, inovasyon, markalaşma ve sürdürülebilirlik" konferansı düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, girişimciliğin önemine değinerek, deneme yanılma yoluyla girişimcilik devrinin sona erdiğini söyledi.

Fikir üreterek, AR-GE çalışmaları yaparak girişimcilik yapmanın gerektiğini belirten Reis, girişimcinin ilk olarak başarısızlık korkusunu yenerek özgüven ile adım atması gerektiğini kaydetti.

Konuşmasının ardından NKÜ Gıda Topluluğu temsilcileri tarafından Reis'e çeşitli hediyeler ve plaket takdim edildi.

Konferansa, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demirci, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement