Tekirdağlılardan Suriyelilere Yardım Eli - Son Dakika
Yerel

Tekirdağlılardan Suriyelilere Yardım Eli

Tekirdağlılardan Suriyelilere Yardım Eli

Hayrat Vakfı Tekirdağ Temsilciliği Suriyelilere kıyafet ve battaniye yardımı yaptı.

14.03.2015 18:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayrat Vakfı Tekirdağ Temsilciliği Suriyelilere kıyafet ve battaniye yardımı yaptı.

Hayrat Vakfı Tekirdağ Temsilciliği'nin topladığı yardımlar, Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa pazar yerinde kurulan TIR'a yüklendi. Giysi ve battaniyelerin bulunduğu yardım TIR'ı Suriye'ye gitmek üzere Tekirdağ'dan yola çıktı.

Hayrat İnsani Yardım Vakfı'nın Suriye'ye 109'uncu yardım TIR'ı olduğunu belirten Hayrat Vakfı Tekirdağ Temsilcisi İsmail Cerit, en son Suriye'ye kömür yardımında bulunduklarını ifade etti. İsmail Cerik TIR'ın Halep'e gideceğini belirterek, "Hayrat İnsani Yardım Derneği olarak Suriye'deki Müslüman kardeşlerimiz için TIR'larımızda daha önce ısınma ihtiyacına yönelik kömür, kıyafet, battaniye ve eşya göndermiştik. Kardeşlerimize bu yardım TIR'ımızda ihtiyaçlarını sağlayacak kıyafetler bulunmakta. Bu kıyafetler buradan hareket ederek İstanbul Şile'de yine Hayrat İnsani Yardım Derneği'nin oradaki temsilciliği vasıtasıyla kalan kısmı tamamlanacak. Tamamlanmaya müteakip TIR'ımız Hatay'ın Reyhanlı ilçesine intikal edecek. Cilvegözü Sınır Kapısı vasıtasıyla Hama, Humus, Halep ve Salkin'e orada bulunan Hayrat İnsani Yardım Vakfı'nın daha önce kurmuş olduğu Hayrat köyünde bulunan Suriyeli kardeşlerimize ve o bölgedeki yardım çadırlarında ikamet eden kardeşlerimize ulaştırılacak. Cenab-ı Hak sağ salim ulaşmayı nasip eder" ifadelerini kaydetti.

Yardımların devam edeceğini dile getiren Cerit, "Şu anda da bölgemizde başlatmış olduğumuz bir kampanyamız var. Diğer sivil toplum kuruluşlarıyla da temas halindeyiz. Oradaki duyarlı kardeşlerimizde bu kampanyamıza destek veriyorlar. Öncelikle orada gıda birinci ihtiyaç. Bundan yola çıkarak bir un yardımı kampanyası başlattık. ve 'Kardeşine de Bir Çuval Un Sen Gönder' sloganıyla yola çıktık. Bundan sonra da yine gıda ağırlıklı olmak üzere yardımlarımız devam edecek" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekirdağlılardan Suriyelilere Yardım Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement