Tem'deki Sığınmacılar İkna Olmuyor - Son Dakika
Güncel

Tem'deki Sığınmacılar İkna Olmuyor

Tem\'deki Sığınmacılar İkna Olmuyor

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne’de TEM otoyolunu kapatan yüzlerce Suriyeli sığınmacıyla anlaşmaya çalıştı.

19.09.2015 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne'de TEM otoyolunu kapatan yüzlerce Suriyeli sığınmacıyla anlaşmaya çalıştı. İkna olmayan Suriyeli sığınmacılar, Yunanistan'a gitmekte kararlı olduklarını söyledi.

Edirne'de Sarayiçi Er Meydanı'na yerleşmeyi kabul etmeyen Suriyeli sığınmacılar, TEM'de yolu kapattı. Sığınmacıların bulunduğu otoyola giden Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve Belediye Başkanı Recep Gürkan, sığınmacıları Sarayiçi'ne gitmeleri konusunda ikna etmeye çalıştı. Sığınmacıların sözcüsü Yunanistan'a gitmekte kararlı olduklarını söyledi.

Gurubun sözcüsü arasında geçen konuşmada Vali Şahin, "Biz burada sizi dinlemeye gelmedik" dedi. Vali Şahin, "Biz sizin diğer gurubun yanına gitmenizi istiyoruz. Bu yolu kapatmak suçtur. Burası son derece işlek bir otobandır. Bu yolun kapatılmaması lazım. Şu anda yeriniz hazırdır. Öbür kardeşlerinizin yanına gidiniz. Siz aynı dinin mensuplarısınız. Biz size Esad'ın zulmünü yapmıyoruz. Size şefkat elimizi açıyoruz. Bu yol akşamdan beri kapalı, bizi dinlemeniz lazım. 20 saattir kapalı bu yol. Yazık değil mi bu insanlara. Kendinize acımıyorsanız, çocuklarınıza, hanımlarınıza da mı acımıyorsunuz? Gelin bu direncinizi kırın" ifadelerini kaydetti.

Başkan Gürkan ise, "Sizin burada zorluk çıkarmanız gereken Türkiye değil, Avrupalılar. Siz sesinizi Avrupalılara duyurmalısınız. Avrupa Birliği'ne duyurmalısınız. Almanya'ya duyurmalısınız. Merkel'e duyurmalısınız. Hani Merkel bir milyon mülteci alacaktı? Merkel bugüne kadar açıkladı mı? Siz Esad'ın zulmünden kaçıyorsunuz, Türk halkına sorun yaşatıyorsunuz" diye konuştu. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tem'deki Sığınmacılar İkna Olmuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement