Temel Atma Törenine Katıldı - Son Dakika
Güncel

Temel Atma Törenine Katıldı

Temel Atma Törenine Katıldı

Bakan Işık: Bu kafayla daha çok uzun yıllar yerli otomobil hasreti çekilir (2) TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde belediye hizmet binasının temel atma törenine katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, terör örgütünün silahı bırakması gerektiğini kaydederek, "Terör örgütüne 23 Temmuz'dan sonra tarihinin en büyük kayıpları verdirildi.

17.10.2015 20:42

Bakan Işık: Bu kafayla daha çok uzun yıllar yerli otomobil hasreti çekilir (2)

TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde belediye hizmet binasının temel atma törenine katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, terör örgütünün silahı bırakması gerektiğini kaydederek, "Terör örgütüne 23 Temmuz'dan sonra tarihinin en büyük kayıpları verdirildi. Terör örgütünün Allah'ın izniyle beli kırıldı. Göreceksiniz, sonucu bu defa alacağız" dedi.

Trabzon'daki programının ardından karayoluyla akşam saatlerinde Gümüşhane'nin Şiran ilçesine geçen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, burada yapılması planlanan belediye hizmet binası ve kültür merkezinin temel atma törenine katıldı. Belediye alanında düzenlenen törende bir konuşma yapan Bakan Işık, terörle mücadelede sonuç alacakları konuma gelindiğine işaret ederek, "Başımıza bir terör belası açtılar. 35-40 yıldır uğraştığımız bir terör belası var. Bu terör belası olmasaydı bugün Türkiye kesinlikle Almanya ile bilek güreşi yapan bir konumda olurdu. Sanayide de teknolojide de Almanya ile yarışır durumda olacaktık. Ama ne oldu başımıza bir bela açtılar ve Türkiye'nin 35 sene üretimine, yatırımına, kalkınmasına kaynak hazırlanmasının önüne geçtiler. 'Biz bu sorunu çözelim, çözüm sürecini başlatalım' dedik. Ama birileri 7 Haziran'da tek başına iktidar olunmamasını fırsat bildi, asker ve polisimizi şehit etmeye kalktı. Sen misin bunu yapan? Tepelerine bomba yağmaya başladı. Farklı olan neydi, kamplar artık nokta atışıyla vuruluyor. Terör örgütüne 23 Temmuz'dan sonra tarihinin en büyük kayıpları verdirildi. Terör örgütünün Allah'ın izniyle beli kırıldı. Göreceksiniz, bu işte sonucu bu defa alacağız" dedi.

YERLİ OTOMOBİL İÇİN TARİH VERDİ

Yerli otomobilin en az yüzde 85'inin Türkiye'de üretildiğini ifade eden Bakan Işık şunları söyledi: "Göreceksiniz bu defa başaracağız. Bu defa daha önce olduğu gibi işi yarım bırakmayacağız ve Allah nasip ederse 2020 senesinde, Rabbim ömür verirse Şiran'a gelirsek burada yerli bir Türk markası arabayı görmüş olacaksınız. Birileri yine çok rahatsız oldu. Hemen başladılar, 'bu yerli oto çakmaymış, buymuş şuymuş' demeye. ya ne aceleniz var, durun bir bakalım. Bu ülkenin milletin başarısıyla gururlanmayan insanlar neyle gururlanacaksınız? Türkiye kendi markasıyla kendi fikri mülkiyet haklarına sahip olduğu en az yüzde 85'inin de Türkiye'de üretildiği, kendi teknolojisiyle kendi yerli arabasını yapacak. Birileri istemese de yapacak. Birileri baltalamaya çalışsa da yapacak, birileri değersizleştirmeye çalışsa da yapacak. Biz bu işler için mücadele verdikçe birileri Türkiye'nin önüne taş koymak için, Türkiye'nin önüne engel koymak için elinden geleni yapıyor."

Törende Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, Bakan Işık'a yöreye özgü kilim hediye etti. Konuşması sonrası Bakan Işık beraberindeki protokol üyeleriyle butona basarak belediye hizmet binasının temelini attı. Uzun süre vatandaşlarla sohbet eden Bakan Işık, daha sonra ilçeden ayrılarak Gümüşhane'ye hareket etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Temel Atma Törenine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement