Tenis - Son Dakika
Spor

Tenis

Tenis

12 Yaş Kız Milli Takımı, "Tennis Europe Nations Challenge" turnuvasında Avrupa üçüncüsü oldu.

11.08.2014 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Teniste 12 Yaş Kız Milli Takımı, Avrupa Tenis Birliği'nin düzenlediği "Tennis Europe Nation Challenge" turnuvasının finallerinde Avrupa üçüncüsü oldu.

Avrupa Yaz Kupaları niteliği taşıyan turnuvaya katılabilmek için ilk 8 ülke arasına giren milliler, Fransa'nın Ajaccio kentinde oynanan final müsabakalarına Zeynep Sena Sarıoğlan, Betina Tokaç ve Selin Lidya Sepken'li oyuncu kadrosuyla mücadele etti.

Final müsabakalarında 4 takım iki gruba ayrıldı. Çek Cumhuriyeti, Hollanda ve Ukrayna ile aynı grupta yer alan milliler, iki galibiyet elde etti ve grubunu ikinci sırada tamamladı. Daha sonra diğer grubun ikincisi Polonya ile play-off maçı oynayan milli takım, rakibini saf dışı bırakarak Avrupa üçüncüsü oldu. Turnuvanın finalinde Ukrayna'yı yenen Rusya, birinciliği elde etti.

Türkiye Tenis Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, 8 yıldır düzenlenen turnuvada Türkiye'nin ilk kez mücadele ettiği belirtilerek, "Yaklaşık 1 aylık bir turnuva sürecinden sonra bronz madalya kazanan ve ülke tenisi adına ilkleri yaşatan tenisçilerimiz Zeynep Sena Sarıoğlan, Betina Tokaç ve Selin Lidya Sepken, antrenörlerimiz Hakan Diler, Ali Karagöz ve Umut Alptekin'i tebrik eder, başarılarının devamını dileriz" denildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Tenis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement