Terör Örgütüne Yönelik Operasyonlar - Son Dakika
Güncel

Terör Örgütüne Yönelik Operasyonlar

Genelkurmay Başkanlığından, Şırnak'ta terör örgütüne yönelik devam eden operasyonlarda 3 teröristin etkisiz hale getirildiği, 2 teröristin teslim olduğu bildirildi.

31.05.2016 13:06

Genelkurmay Başkanlığından, Şırnak'ta terör örgütüne yönelik devam eden operasyonlarda 3 teröristin etkisiz hale getirildiği, 2 teröristin teslim olduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde "önemli yurt içi olaylara" ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, dün Şırnak'ta devam eden operasyonda 3 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi, 2 terörist teslim oldu. Bölgeden kaçmaya çalışan teröristler tarafından ise 3 bina yakıldı.

Operasyonda ayrıca 58 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Böylece operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 479, yakılan bina sayısı 148, imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı ise bin 437'ye ulaştı.

Operasyon kapsamında, 3 kalaşnikof piyade tüfeği, bir Zagros keskin nişancı tüfeği bir roketatar, bir dragunov keskin nişancı tüfeği, 25 kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, dört dragunov keskin nişancı tüfeği şarjörü, 807 kalaşnikov piyade tüfeği fişeği, 52 Zagros keskin nişancı tüfeği fişeği, bin 458 biksi makineli tüfeği fişeği, 2 bin 135 adet 5.56 milimetre fişek, 28 roketatar mühimmatı, 10 el bombası ele geçirildi.

Bölücü terör örgütten kaçışlar sürüyor

Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde ise bölücü terör örgütünden kaçan bir terörist teslim oldu.

Öte yandan, dün Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Mirgesav, Aktütün, Soğuk Tepe ve Işıklı ile Gezgin Tepe üs bölgeleri ile Şırnak'ın Seslice üs bölgesine, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı taciz atışlarına anında karşılık verildi.

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde ise İlçe Jandarma Komutanlığı unsurlarınca yapılan yol emniyet ve kontrol devriyesi sırasında bölücü terör örgütü mensuplarına teslim edilmek üzere temin edilen 100 kilogram un, 150 kilogram şeker, 25 kilogram çay, 6 kilogram zeytin, 8 kilogram pirinç, 75 kilogram makarna, 10 kilogram beyaz peynir ve 10 kilogram bulgurdan oluşan yaşam malzemesi ele geçirildi. "Yardım ve Yatakçılık" suçundan da bir kişi yakalanarak, gözaltına alındı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terör Örgütüne Yönelik Operasyonlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement