Terör Saldırılarının Çadıra Hapsettiği Hayatlar - Son Dakika
Güncel

Terör Saldırılarının Çadıra Hapsettiği Hayatlar

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Terör mağduru ailelerin çadırlardaki hayatı N.T'nin konuşması İ.A.'nın konuşması S.B.'nin konuşması Çocukların uçurtma uçurması H.B.'nin konuşması İkizce köyü Muhtarı Emin Saltan'ın konuşması Terör saldırılarının çadıra hapsettiği hayatlar Şırnak'ta terör saldırıları sonucu evlerini terk etmek zorunda kalan bazı aileler, güvenlik güçlerince başlatılan operasyonların erken biteceği umuduyla çevredeki köylerde kurdukları çadırlarda yaşıyor Vatandaşlardan N.T: "İnşallah bu olaylar bitecek, devlet bu işi halledecek.

25.03.2016 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Terör mağduru ailelerin çadırlardaki hayatı

N.T'nin konuşması

İ.A.'nın konuşması

S.B.'nin konuşması

Çocukların uçurtma uçurması

H.B.'nin konuşması

İkizce köyü Muhtarı Emin Saltan'ın konuşması Terör saldırılarının çadıra hapsettiği hayatlar

Şırnak'ta terör saldırıları sonucu evlerini terk etmek zorunda kalan bazı aileler, güvenlik güçlerince başlatılan operasyonların erken biteceği umuduyla çevredeki köylerde kurdukları çadırlarda yaşıyor

Vatandaşlardan N.T:

"İnşallah bu olaylar bitecek, devlet bu işi halledecek. Devletimize güveniyoruz"

Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin saldırıları sonucu evlerini terk etmek zorunda kalan bazı aileler, çevredeki köylerde kurdukları çadırlarda yaşamlarını sürdürüyor.

Kent merkezinde terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" sürüyor.

Operasyon öncesi terör saldırıları sonucu evlerini terk etmek zorunda kalan çok sayıda aile, çevredeki ilçelere ve köylere sığındı.

Gidecek yeri olmayan bazı aileler ise kent merkezine yakın köylere kurdukları çadırlarda yaşıyor.

Evleri teröristler tarafından patlayıcılarla tuzaklandığı, bazı evlerin duvarları delindiği, yaşamsal ihtiyaçları teröristler tarafından engellendiği için evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını aktaran aileler, bir an önce operasyonların başarıyla sonuçlanmasını temenni ediyor.

Şırnak merkeze bağlı İkizce köyünde kurdukları çadırda yaşamlarını sürdüren aileler de teröristlerin bölgeden temizlenmesiyle yeniden huzurlu günlere kavuşacaklarına inanıyor.

-"Devletimize güveniyoruz"

Şehirdeki patlama ve çatışmaları uzaktan dürbünlerle izleyen aileler, devlete güvenlerini hiçbir zaman yitirmediklerini anlattı.

İkizce köyüne kurduğu çadırda 12 kişilik ailesiyle yaşayan 54 yaşındaki N.T, maddi durumlarının kötü olması nedeniyle çadıra yerleştiklerini söyledi.

Çadırdaki şartlar nedeniyle erzak, elektrik ve su sıkıntısı yaşadıklarına değinen N.T, "Operasyonlar ne kadar sürecek bilmiyoruz. İnşallah bu olaylar bitecek, devlet bu işi halledecek. Devletimize güveniyoruz. Devlet isterse her şeyi temizler, biz de onu bekliyoruz. Böyle zor günler istemiyoruz. Mutlu günler istiyoruz, herkes iyi şekilde olsun istiyoruz." dedi.

Vatandaşlardan İ.A. da evlerini terk ederek kurdukları çadıra yerleştiklerini bildirerek, bir an önce terör olaylarının bitmesini arzuladıklarını ifade etti.

Zor durumda yaşamlarını devam ettirdiklerini belirten İ.A, "Bu sıkıntıların bitmesini istiyoruz. Memleketimiz için güzel ve huzur günler istiyoruz." diye konuştu.

"Çocuklarımız okulu özledi"

Eşi ve çocuklarıyla çadırda kalan S.B, "Şırnak'tan buraya geldik. Barış ve huzur istiyoruz. Evimize dönmek istiyoruz ancak barışla sorunlarımız yok olur. Akşam hava çok soğuk oluyor, soba kuramıyoruz. Geçen gün çadırda bir aile zehirlendi. Bu yüzden çadırda ısınamıyoruz. Buradaki aileler kalabalık ve gariban aileler. Çocuklarımız okula gidemiyor. Okulu özlediler, hepsi okula gitmeyi hayal ediyor." ifadelerini kullandı.

Çadırda kalan çocukları yaptığı uçurtma ile eğlendirmeye çalışan 12 yaşındaki H.B. ise çadırda yaşamanın zor olduğunu, özellikle geceleri üşüdüklerini belirtti. "Evimi, okulu, öğretmenlerimi özledim" diyen H.B, tek isteğinin evine ve okuluna kavuşmak olduğunu dile getirdi.

"Huzur ve barış istiyoruz"

İkizce köy muhtarı Mehmet Emin Saltan da köyde 300 ailenin yaşadığını anlatarak, Şırnak'tan da 350 ailenin köye sığındığını bildirdi.

Saltan, "Buraya gelen kişiler çadırlarda yaşıyor. Aileler, temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor. Dilekçelerini topladık en kısa sürede yetkililere ulaştıracağız. Yetkililer sayıya göre bize yardım yapacak. Bu sorunların son bulmasını, huzur ve barış istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Terör Saldırılarının Çadıra Hapsettiği Hayatlar
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terör Saldırılarının Çadıra Hapsettiği Hayatlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement