Testi Kebabı Yarışmasında 66 Usta Hünerini Sergiledi - Son Dakika
Kültür Sanat

Testi Kebabı Yarışmasında 66 Usta Hünerini Sergiledi

Yozgat Belediyesi'nce düzenlenen etkinlikler kapsamında gerçekleştirilen Testi Kebabı Yarışması'nda 66 usta hünerlerini sergiledi.

08.08.2015 20:26  Güncelleme: 11:55

Yozgat Belediyesince gerçekleştirilen 16. Uluslararası Sürmeli Şenlikleri kapsamında Testi Kebabı Yarışması düzenlendi. Sürmeli Anıtı önünde toplanan Yozgat Lokantacılar ve Kahveciler Odası üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Burada düzenlenen yarışmaya 66 kebap ustası katıldı. Yarışma sırasında, terör olaylarını protesto etmek amacıyla yakalarına siyah kurdele takan ustalar, en lezzetli testi kebabını yapabilmek için tüm maharetlerini sergiledi. Yarışmada, Muharrem Yılmaz birinci, İsa Şimşek ikinci, Murat Coşkun üçüncü oldu.

Yarışmanın jüri üyeliğini ise Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcıları Ömer Atan, Halil Güldemir, Sadadettin Can ve Mahmut Dolmacı yaptı. Dereceye girenlere plaketleri, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu ve jüri üyeleri tarafından verildi. Yarışma sonrası testi kebapları vatandaşlara ikram edildi.

Yozgat Lokantacılar ve Kahveciler Odası Başkanı Eyüp Coşkun, gazetecilere yaptığı açıklamada, her yarışma ve etkinlikte testi kebabını ön plana çıkartmak için ellerinden geleni yapacaklarını anlattı. Amaçlarının testi kebabını tanıtmak olduğunu ifade eden Coşkun, "Tanıtım çalışmalarımıza ilk olarak burada başladık. Bu yıl yarışmaya 66 ustamız katıldı. Gelecek yıllarda daha kapsamlı bir yarışma yapmayı planlıyoruz" dedi.

Testi Kebabı Yarışmasında 66 Usta Hünerini Sergiledi
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Testi Kebabı Yarışmasında 66 Usta Hünerini Sergiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement