Tgc: "Bingöl'deki Polis Ölümleriyle İlgili Yayın Yasağı Kaldırılmalıdır" - Son Dakika
Güncel

Tgc: "Bingöl'deki Polis Ölümleriyle İlgili Yayın Yasağı Kaldırılmalıdır"

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Bingöl'de iki polisin öldürülmesi olayının ardından getirilen yayın yasağının halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına direkt müdahale olduğunu açıkladı.

14.10.2014 17:42

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Bingöl'de iki polisin öldürülmesi olayının ardından getirilen yayın yasağının halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına direkt müdahale olduğunu açıkladı. Yayın yasağının kaldırılmasını isteyen Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu'nun yaptığı açıklama şöyle:

"Türkiye yasaklar ülkesi olma yolunda ısrarla devam ediyor. Son olarak Bingöl'deki polislerin öldürülmesiyle ilgili haberlere yayın yasağı getirilmesi, basın özgürlüğüne müdahale ve sansür niteliği taşımaktadır. Türkiye'de Hatay Reyhanlı'daki patlama haberlerine, Suriye tapelerine, Adana ve Hatay'da MİT'e ait olduğu iddia edilen TIR'ların durdurulmasına ilişkin haberlere, 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasına ve Musul Başkonsolosluğundan IŞID terör örgütü tarafından kaçırılan Türk vatandaşlara yönelik haberlere getirilen yayın yasakları, ülkemizde kural haline gelmiş ve ilk başvurulan yollardan biri olmuştur. Yayın yasakları ülkemizin hiçbir sorununu çözmemiştir ve çözemeyecektir. Kısacası bu dönemde verilen yayın yasaklarının sonucu demokratik bir toplumdan uzaklaşma olmuştur. Bu haberlerin yapılması kamu adına denetlemedir. Kamuoyuna yansıyan olay ne kadar vahim olursa olsun halkın haber alma hakkı zedelenmemelidir. Aksi halde basın, kamuoyunun gözü kulağı olma şeklindeki hayati rolünü oynayamaz. Gerçekleri öğrenmek, bilmek herkesin hakkıdır. Bu hak zedelendiğinde olay hakkında gerçek olmayan, spekülasyona dayanan bilgiler ortalıkta dolaşmaya büyümeye başlayacaktır ki asıl tehlike de bu olacaktır. Dolayısıyla asıl olan yasak değil, halkın haber alma hakkının sağlanmasıdır. Karar bu nedenlerle hukuka ve yasaya aykırıdır. Kaldırılması gerekir." - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tgc: 'Bingöl'deki Polis Ölümleriyle İlgili Yayın Yasağı Kaldırılmalıdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement