Thk'nın 90.ci Kuruluş Yıldönümü Gelibolu'da Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Thk'nın 90.ci Kuruluş Yıldönümü Gelibolu'da Kutlandı

Thk\'nın 90.ci Kuruluş Yıldönümü Gelibolu\'da Kutlandı

Türk Hava Kurunun 90.’ci Kuruluş Yıldönümü tüm yurt genelinde olduğu gibi Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde de düzenlenen törenlerle kutlandı.

16.02.2015 15:58

Türk Hava Kurunun 90.'ci Kuruluş Yıldönümü tüm yurt genelinde olduğu gibi Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Türk Hava Kurumu Gelibolu Şube Başkanı Dilek Gökalp, Yönetim Kurulu üyeleri ve Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Lisesin öğrencilerinden oluşan Gelibolu Şubesinin Genç Kanatlar Topluluğunun katılımı ile bir tören düzenlendi. Düzenlenen tören, iskele meydanındaki Atatürk anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra, günün anlam ve önemini belirten konuşma Türk Hava Kurumu Gelibolu Şube Başkanı Dilek Gökalp, tarafından yapıldı. Başkan Gökalp konuşmasında, kuruluşunun 90. yıldönümünün kutlandığı bu günde gururlu olduklarını belirterek, "Türk Hava Kurumu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifleriyle 'Türkiye'de havacılık sanayisini kurmak havacılığın askeri, ekonomik, sosyal ve siyasal önemini sivil, sportif ve turistik havacılığı anlatmak ve gelişmesini sağlamak; bütün bunlar için gerekli araç ve gereci hazırlamak; personeli yetiştirmek' amacıyla 16 Şubat 1925 tarihinde 'Türk Tayyare Cemiyeti' adıyla kurulmuştur. 1935 tarihinde alınan kongre (Genel Kurul) kararıyla Cemiyetin ismi Türk Hava Kurumu olarak değiştirilmiştir. Kurulduğu tarihten bugüne yapmış olduğu faaliyetler ile kuruluş amacını en iyi şekilde gerçekleştirmiştir. Türk Hava Kurumunun önemini bilen bizler, Türk Hava Kurumu Gelibolu Şube Yönetim Kurulu olarak büyük bir özveri ile üzerimize düşen sorumluluğun bilinci ile çalışıyoruz. İlçemizde açtığımız model uçak kurslarımız ile yüzlerce gencimize havacılığı sevdirmiş ve gönüldaşları olmuşlardır. Gelibolu'da bir ilki başararak, görme engelliler (10) öğrencilerimize ve işitme engelli (20) öğrencilerimize 2 yıldır verdiğimiz model uçak kursu ile havacılığı bu öğrencilerimize de sevdirmeyi başardık. Okul öğretmenleri Sultan Ünal, Eda İrkin ve Ümit Nalbant'ında özel ilgileriyle bu öğrencilerimizden oluşan bir Genç Kanatlar gönüllü üyelerini kurduk" dedi. Kuruluş yıldönümü etkinliklerine Gelibolu THK Şube Başkanı Dilek Gökalp, yönetim kurulu üyeleri katıldı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Thk'nın 90.ci Kuruluş Yıldönümü Gelibolu'da Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement