THY Ahvaz Seferleri Başladı - Son Dakika
Güncel

THY Ahvaz Seferleri Başladı

THY Ahvaz Seferleri Başladı

Türk Hava Yolları, İran’da uçtuğu yedinci nokta olan Ahvaz seferlerine başladı.

16.03.2015 20:34

Türk Hava Yolları, İran'da uçtuğu yedinci nokta olan Ahvaz seferlerine başladı.

Bugün Atatürk Havalimanı'ndan kalkan ve üç saatlik uçuşun ardından İran'ın Ahvaz şehrine inen Türk Hava Yolları uçağı ilk seferi başlatırken Türk ve İranlı yetkililer hattın açılışı için kurdele kesti. THY yöneticileri, basın mensupları ve işadamlarından oluşan heyet, Ahvaz Havalimanı'nda Belediye Başkanı ve havalimanı yöneticileri tarafından karşılandı.

TÜRKİYE'YE İRAN'DAN 1.5 MİLYON YOLCU GELİYOR

THY Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, Ahvaz'da yaptığı açıklamada, Türkiye'ye yılda 1,5 milyon İranlı yolcu taşıdıklarını ve İran pazarının kendileri için önemli olduğunun altını çizerek şunları söyledi: "Türkiye'ye yılda 1,5 milyon İranlı geliyor. Bunların büyük çoğunluğunu THY taşıyor. Tabi biz sadece İran ve Türkiye arasında yolcu taşımıyoruz. İranlıların yurtdışında yaşamış olduğu ABD gibi, Almanya, Fransa gibi birçok ülkeye yolcu taşıyoruz, İran'dan karşılıklı olarak. Aslında İran bizim çok memnun olduğumuz bir ülke. Ticari anlamda bizi çok mutlu ediyor. İran'da bizim için büyümek pozitif bir gelişme. İnşallah önümüzdeki yıllarda da uçuş yaptığımız noktalardaki uçuş sayımızı artırmayı planlıyoruz. Aynı şekilde Ahvaz'da da en yakın sürede günde bir sefere çıkmak istiyoruz. İranlıların Türkiye'ye çok büyük bir ilgisi var. Sadece İstanbul değil diğer şehirlere de yoğun bir şekilde seyahat ediyorlar. Bizim 2014 yılında taşımış olduğumuz 54.7 milyon yolcunun 14 milyonu yurtdışından yurtdışına transfer yolcular İran'da bunun içindeki en büyük noktalardan bir tanesi. Özellikle ABD'nin batı kıyısında Los Angeles, Londra ve Almanya'ya İranlı birçok yolcumuzu taşıyoruz."

Olmuştur, yeni açılacak hatlarla birlikte İranlı yolcuların ulaşımına katkı yapacaklarını da belirterek açılacak yeni hatları şöyle sıraladı: "Bu vesileyle 2015 yılında açacağımız San Francisco, İran için çok önemli bir nokta. Portekiz'de Porto, İtalya'da Bari, Afrika'da iki tane daha ülkeye başlayacağız. Uzakdoğu'da Taipei günde bir sefer olarak ayın sonunda başlıyoruz. Yine Filipinler'in başkenti Manila'ya haftada üç sefer uçuşlarımız başlıyoruz. Avusturya Graz kentine, Almanya'nın Baden-Baden şehrine Almanya'daki 14. uçuş noktamıza başlıyoruz."

THY Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, Sabiha Gökçen Havaalanı'ndan sefer sayılarını günden güne artırdıklarını ve bu havaalanından yeni seferlerin başlayacağı müjdesini verdi. Olmuştur, "Bunun yanında Sabiha Gökçen Havaalanı'ndan seferlerimiz günden güne artıyor. Bugün itibariyle Sabina Gökçen'den 25 tane uluslararası noktaya sefer yapıyoruz. Bu yıl itibariyle Sabiha Gökçen'den Roma,Barselona ve Stuttgart'a uçmaya başlayacağız" dedi.

Olmuştur, İran'a yapılan uçuşların doluluk oranlarının ortalamanın üstünde olduğunu da kaydederken, İran'a ve Ahvaz'a yapılan uçuşları şöyle değerlendirdi: "2014 yılını yüzde 79 olarak kapattık. Bizim için geçtiğimiz 3 yılda yüzde 78-79 bandında doluluk oranlarını yakalıyoruz. Bu da dünya havayolları arasında gayet ortalamanın üstünde bir doluluk. Ahvaz bizim İran'da ki 7. uçuş noktamız. Biz İran'a 35 yıldır sefer düzenliyoruz. Başta Tahran olmak üzere Meşhed, Tebriz, Şiraz, İsfahan, Kirmanşah ve bugün Ahvaz'a başladık. Bizim için İran önemli bir pazar. İran'ın yurtdışında yaşayan büyük bir nüfusu var. Hem onların İran'a ulaşımını kolaylaştırmak adına hem de İran gibi UNESCO'nun birçok koruma bölgesine sahip olan bir ülkeye bizim çok sayıda turist getirebileceğimizi düşünüyoruz. Dünyada en fazla noktaya uçuş yapan THY sağlamış olduğu uçuş ağıyla bunu yapmaya muktedirdir. İnşallah 2015 yılında bunu Ahvaz'ı da katacağız. Çok da iyi bir beklentimiz var Ahvaz'da. Bugün dönerken 130 yolcumuz var. Uçağımız neredeyse dolu. Gelirken 75 yolcumuz vardı. Çok kısa bir sürede bu rakama ulaştık. Yaklaşık 15-20 gündür Ahvaz hattı satışa açıktı. Bu demek oluyor ki rakamlar müspet bir biçimde devam edecek. İnşallah hayırlı olur diye düşünüyorum." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel THY Ahvaz Seferleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement