TİSK Sosyal Sorumluluk Ödüllerinde Yarışacak 20 Projeyi Seçti - Son Dakika
Ekonomi

TİSK Sosyal Sorumluluk Ödüllerinde Yarışacak 20 Projeyi Seçti

TİSK, toplam 68 şirketin başvuruda bulunduğu 2014 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri yarışması için finalde yarışacak 20 projeyi belirledi.

21.07.2014 10:51  Güncelleme: 11:29

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) 2014 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri için finalde yarışacak 20 proje belirlendi.

TİSK'ten yapılan açıklamaya göre, Avrupa Birliğinin finansman desteğiyle TİSK'in liderliğinde yürütülen "Herkes İçin Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) Projesi" kapsamında düzenlenen yarışma için 68 şirket başvuruda bulundu.

Başvurular, TİSK Genel Merkezinde gerçekleştirilen adaylık kurulu toplantısında kurumsal sosyal sorumluluk konusunda faaliyet gösteren uzmanlar tarafından değerlendirildi. Sonuçta 17'si büyük ölçekli şirketlere, 3'ü küçük ve orta ölçekli şirketlere ait olmak üzere 20 projenin finalde yarışmasına karar verildi. Buna göre finale kalan büyük ölçekli şirketler ve projeleri şöyle:

"Annemin İşi Benim Geleceğim - Borusan Holding, Cam Yeniden Cam - Anadolu Cam Sanayii AŞ, Eczacıbaşı Hijyen Projesi – Eczacıbaşı Holding, Enerjimizi Harekete Geçiriyoruz–Yeşilırmak AŞ (YEDAŞ), Gelecek Turizmde – Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu - Anadolu Efes, İçdaş Çanakkale Tarihine Destek Projesi–İÇDAŞ AŞ, Kariyerimin Kontrolü Bende- Bilim İlaç, Meslek Lisesi Memleket Meselesi - Koç Holding AŞ, Nar Taneleri: Güçlü Genç Kadınlar Mutlu Yarınlar – Boyner Holding AŞ, On Demand Community Programı Türkiye Uygulaması-IBM Türk, Opet Tarihe Saygı-OPET AŞ, Opet Temiz Tuvalet Kampanyası-OPET AŞ, Öncü Gönüllüler Hareketi–Eureko Sigorta AŞ, Sokakta İlk Adımlar- Renault Mais AŞ, Trafik Hayattır!- Doğuş Otomotiv AŞ, Ülkem İçin Engel Tanımıyorum-Koç Holding AŞ, Zorlu Enerji Grubu Sürdürülebilirlik Yaklaşımı–Zorlu Enerji Grubu"

Küçük ve orta ölçekli şirketler ve projeleri ise "Bizim Sokağın Çocukları-Friterm AŞ, Engelsiz İlaç-Çevreci Eczacılar Kooperatifi (ÇEKOOP), Sizin de Dikili Bir Ağacınız Olsun-Tataroğlu Kağıtçılık" olarak belirlendi.

Yarışmanın ikinci aşamasında işçi, işveren, hükümet, medya, üniversite ve sivil toplum kuruluşlarının saygın isimlerinden oluşan seçici kurul, 1 Eylül 2014 tarihinde yapılacak toplantıda projeleri değerlendirerek 12 projeyi ödüle layık bulacak.

Ödüller 17 Eylül 2014'te İstanbul'da düzenlenecek Ulusal Konferans ve Ödül Töreninde sahiplerine sunulacak. Böylece ödüller, Uluslararası İşverenler Teşkilatı (IOE) işbirliğiyle yürütülen projenin diğer ortakları olan Makedonya, Hırvatistan, Karadağ ve Romanya işveren çatı örgütleri ile eş zamanlı olarak 15–19 Eylül 2014 "KSS Haftası" içinde dağıtılmış olacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi TİSK Sosyal Sorumluluk Ödüllerinde Yarışacak 20 Projeyi Seçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement