Tmsf: Show Tv, Akşam ve Skytürk 360'ın Satış Süreciyle İlgili Hukuksal Sorun Söz Konusu Değil - Son Dakika
Güncel

Tmsf: Show Tv, Akşam ve Skytürk 360'ın Satış Süreciyle İlgili Hukuksal Sorun Söz Konusu Değil

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Show Tv, Akşam ve SkyTürk 360'ın ihalesiz ve siyasi baskılarla satıldığı iddialarının yer verildiği haberlere ilişkin, "Show TV, Akşam ve SkyTürk 360' isimli medya organlarının satışı grup tarafından yapılmıştır.

13.03.2014 14:43

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Show Tv, Akşam ve SkyTürk 360'ın ihalesiz ve siyasi baskılarla satıldığı iddialarının yer verildiği haberlere ilişkin, "Show TV, Akşam ve SkyTürk 360' isimli medya organlarının satışı grup tarafından yapılmıştır. Kurumumuz bu satışa sadece muvafakat etmiştir. Satış süreciyle ilgili hiçbir teknik ve hukuksal sorun söz konusu değildir" açıklamasında bulundu.

TMSF tarafından yapılan açıklamada, bir gazetenin Show TV, SkyTurk 360 ve Akşam Gazetesi'nin satışıyla ilgili yalan yanlış haberler yazdığı bildirilerek, "Yalan ve yanlış haberleriyle ilgili defalarca açıklama yapılmasına, mahkeme tarafından tekzip kararı alınmasına ve şikayetimiz üzerine Basın Konseyi'nin Hüseyin Özay'ın savunmasını istemesine rağmen, bu tür yayınlarına devam etmesini ısrarlı bir karalama kampanyası olarak değerlendiriyoruz" denildi.

-"YALAN VE ÇARPITMA HABERLERE DEVAM EDİLİYOR"-

Açıklamada, Show TV, Akşam ve SkyTürk 360'ın satışının ihalesiz ve siyasi baskılarla satıldığı iddialarının yer verildiği haberlerle ilgili gerekli açıklamanın yapıldığı vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Gerek bu açıklamalarda gerekse Çukurova Grubunun 17 Eylül 2013 yaptığı açıklamada açıkça belirtilmiştir ki: Show Tv, Akşam ve SkyTürk 360' isimli medya organlarının satışı grup tarafından yapılmıştır. Kurumumuz bu satışa sadece muvafakat etmiştir. Satış süreciyle ilgili hiçbir teknik ve hukuksal sorun söz konusu değildir. Alıcı ve satıcı arasında hiçbir hukuki belirsizlik ve tereddüt olmamasına rağmen, bu gazetede Hüseyin Özay imzasıyla, kamu alacağının tahsilini engellemeye ve kurumumuz hakkında yanlış bir algı oluşturmaya yönelik, yalan ve çarpıtma haberlere devam edilmektedir."

-"YALAN HABER YAPAN BU GAZETE VE YAZAR HAKKINDA YASAL HAKLARIMIZI KULLANACAĞIZ"-

Gazetenin yayımladığı haberlerin doğruları yansıtmadığı gibi, belli bir amaca yönelik kasıtlı olarak yazıldığının altı çizilen açıklamada, "Bu tür yalan ve yanlış haberlerle adı geçen gazetenin amme alacaklarının tahsili noktasında kurumumuzun yapmış olduğu çabayı baltalamaya çalışarak, bir kısım batık bankacıların menfaatlerini koruma çabası içinde olduğunu kamuoyunun dikkatine sunmak istiyoruz. Kurumumuz, her türlü bilgiyi, açık ve şeffaf biçimde ortaya koymasına rağmen ısrarla çarpıtma, yalan ve kasıtlı haber yapan bu gazete ve yazarı hakkında yasal haklarımızı kullanmaya devam edeceğiz. Gazete ve yazarı hakkında mesleki etik ilkeleriyle bağdaşmayan bu haberlerinden dolayı Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'ne, Medya Etik Konseyi'ne ve Basın İlan Kurumu'na gerekli şikayet yapılmış, Bu Medya Sivil Toplum Örgütlerinin de gerekli uyarı ve yaptırımlarını devreye koyacaklarını ümit ediyoruz" denildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Tmsf: Show Tv, Akşam ve Skytürk 360'ın Satış Süreciyle İlgili Hukuksal Sorun Söz Konusu Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement