TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Bal, "30 Yıl OHAL'i Yaşadık" - Son Dakika
Güncel

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Bal, "30 Yıl OHAL'i Yaşadık"

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Bal, "30 Yıl OHAL\'i Yaşadık"

DTB Başkanı Ebubekir Bal, Başbakan Erdoğan, Barzani ve Şivan Perver'in Diyarbakır'a gelişinin Türkiye tarihi açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

20.11.2013 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Ebubekir Bal, Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır ziyareti hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'da yapmış olduğu konuşmaların bölge insanı olarak çözüm sürecine olan umutlarını arttığını belirten Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Ebubekir Bal, Bu ziyaretle bazı çevrelerin çözüm sürecinin tıkandığına yönelik eleştirilerinin de son bulduğunu belirtti.

"30 YIL OHAL'I YAŞADIK"

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasında dağdaki gençlerin indirileceği ve cezaevlerinin boşaltılacağına yönelik sözlerinin bölgedeki vatandaşların duymak istediği en büyük ifade olduğunu dile getiren DTB Başkanı Bal, "Biz 30 yıl OHAL'da kaldık. Bölge ekonomisine çok şey kaybettirdi. Bölge artık Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılan ticaret merkezi olmalıdır. Herkes üzerine düşeni yapmalı ve sürece destek olmalıdır" dedi.

"GÜVEN OLMAZSA PARA GELMİYOR"

Diyarbakır'ın ekonomik bakımdan kalkınması konusunda ciddi adımlarında atılacağına inandıklarını belirten DTB Başkanı Bal, "Sayın Başbakan dağdaki gençlerin indirileceği ve cezaevlerinin boşaltılacağını söylemesi herkesi motive etti. Barış havasının esmesi çok farklı noktalara etki yaptı. Böyle devam ederse 30 yıldır kaybettiklerimizi 2 yılda kazanırız. Para güven olmazsa gelmiyor" diye konuştu.

"500 BİN GENÇ NÜFUS"

Diyarbakır'da resmi rakamlara göre 500 binden fazla genç nüfus olduğuna da değinen Başkan Bal, "Diyarbakır, Türkiye'de işsizliğin en fazla olduğu kentlerin başında geliyor. Bu soruna çözüm üretilmezse bugün için şans olan genç nüfus bir süre sonra dezavantaja dönüşebilir. Bu nedenle Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sürece verdiği önemin herkes tarafından iyi değerlendirilmesi gerektiğine ve herkesin sürece destek vermesi gerektiğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Bal, '30 Yıl OHAL'i Yaşadık' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement