TOG Üyeleri, Vanlı Öğrenciler İçin Seferber Oldu - Son Dakika
Yerel

TOG Üyeleri, Vanlı Öğrenciler İçin Seferber Oldu

TOG üyesi 30 üniversite öğrencisi, Van'ın Gevaş ilçesi öğrencilerine yardım eli uzattı.

01.12.2014 16:14  Güncelleme: 16:41

Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) üyelerinden oluşan üniversite öğrencileri, Van'ın Gevaş ilçesine bağlı Timar Mahallesi İlkokulu'nu baştan aşağı yeniledi.

Timar Mahallesi İlkokulunda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Mustafa Pune'nin girişimleriyle Van'a gelen, aralarında İstanbul Bilim Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencilerinin bulunduğu TOG üyeleri, Gevaşlı öğrenciler için seferber oldu.

Gönüllüler, hayırseverlerin desteğiyle aldıkları kırtasiye malzemeleri, kıyafet ve oyuncakları öğrencilere dağıttıktan sonra tüm eksiklerini giderdikleri okulda tamir, bakım ve onarım yaptı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi TOG Koordinatörü Derya Kızılboğa, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gevaş'a 30 kişilik üye grubuyla geldiklerini belirterek, TOG'un 2002 yılından bu yana yardım hizmetlerini sürdürdüğünü söyledi.

Türkiye'nin tüm üniversitelerinde sosyal sorumluluk konusunda farkındalık yaratan gençleri sosyal hizmet projelerine yönlendiren çalışmalarla TOG'un misyonunu gerçekleştirmek için çaba gösterdiklerini anlatan Kızılboğa, "Mustafa Pune öğretmenimizin Avcılar TOG Şubesi'ne başvurmasını büyük bir sevinçle hemen değerlendirdik. Yaklaşık bir aylık çalışmanın ardından topladığımız yardım malzemeleriyle Gevaş'a geldik. İlk olarak mahalledeki okula bir kütüphane kurduk. Ardından okulu yeniden boyayıp, temizledik. Öğrencilere çeşitli yardım malzemeleri dağıttık. Van ve ilçelerindeki faaliyetlerimiz bundan sonra da devam edecek" diye konuştu.

Sınıf öğretmeni Pune ise yapılan yardımın hem kendisini hem de öğrencilerini mutlu ettiğini bildirerek, TOG üyelerine teşekkür etti. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel TOG Üyeleri, Vanlı Öğrenciler İçin Seferber Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement