Tokat Bakan Işık: Terörü Diz Çöktürmeden Bırakmayacağız - Son Dakika
Güncel

Tokat Bakan Işık: Terörü Diz Çöktürmeden Bırakmayacağız

Tokat Bakan Işık: Terörü Diz Çöktürmeden Bırakmayacağız

Bakan Işık: Terörü diz çöktürmeden bırakmayacağız Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, son 45 günde terörle mücadelede önemli adımlar atıldığını söyleyerek, "Elbette şunu çok iyi biliyoruz öldürerek bu iş bitmez. Ama diz çöktürmeden bırakmayacağız. Silahlar tamamen bırakılana kadar bu mücadele sürecek" dedi.

30.09.2015 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Işık: Terörü diz çöktürmeden bırakmayacağız

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, son 45 günde terörle mücadelede önemli adımlar atıldığını söyleyerek, "Elbette şunu çok iyi biliyoruz öldürerek bu iş bitmez. Ama diz çöktürmeden bırakmayacağız. Silahlar tamamen bırakılana kadar bu mücadele sürecek" dedi.

Bakan Fikri Işık, Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin 2015-2016 akademik yılı açılış programına katılmak üzere karayolu ile Ankara'dan Tokat'a geldi. Programın düzenleneceği Üniversitenin Taşlıçiftlik kampüsüne gelen Bakan Işık'ı burada Tokat Valisi Cevdet Can, Tokat Garnizon Komutanı Tuğgeneal Adnan Arslan, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, AK Parti Tokat Milletvekilleri Coşkun Çakır, Celil Göçer, Rektör Mustafa Şahin ile protokol üyeleri karşıladı.

Ardından Bakan Işık ve beraberindekiler programın yapılacağı salona geçti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda Rektör Mustafa Şahin ve Vali Cevdet Can birer konuşma yaptı. Ardından kürsüye gelen Bakan Işık, 'Bilim ve teknolojide derinlik, yenilik ve sanayide yetkinlik stratejisi' konulu bir konuşma yaptı. Konuşmasının devamında son dönemde terörle mücadelede yoğun bir süreç yaşadıklarını söyleyen Bakan Işık, "Şu son dönemde terörle mücadelede çok yoğun bir süreç yaşıyoruz ve şehitlerimiz var Allah rahmet eylesin. Ama değerli arkadaşlar özellikle savunma sanayinin, uzay sanayinin bu araştırmalara son dönemde yaptığımız yatırımın şu son 75 günlük süreçte son derece önemli sonuçları aldık. 35 yıllık terörle mücadelede özellikle PKK terör örgütü ile mücadelede tarihinde şu son 75 gün kadar sonuç aldığımız hiç bir dönem olmadı. Elbette şehitlerimiz oluyor. Haince el yapımı patlayıcılarla şehit ediyorlar askerlerimizi. Karşı karşıya gelmekten çok ciddi korkuyorlar" dedi.

BİN 300 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Türkiye'de terörle mücadelede kendi yerli teknolojilerini kullanmaya başladığını ifade eden Bakan Işık, şöyle devam etti:

"Göktürk 2 uydumuz 2.5 günde bir kandilin üzerinden geçiyor. 2.5 gün içerisinde oradaki fiziki farklılaşmayı anında program belirliyor yerel istihbaratlar onun ne olduğunu tespit ediyor, bu bir muhimmat deposu mu, eğitim alanımı mı yoksa cephanelik mi neyse nedir diye ona göre oradaki hedefler nokta atışı ile vuruluyor. Eğer bu uyduyu kendi geliştirmeseydi başka bir ülkeden almış olsaydı çok büyük bir ihtimalle Kandil'in üzerine geldiği zaman uydu kararacaktı. Şimdi Allah'a şükürler olsun bunu biz kendimiz orada 2.5 günde bir her geçişte orada ne oluyor ne bitiyor görüyoruz. İnşallah şu anda çalışmalarını başlattık, metro altı çözünürlükte yeni bir uydu. Şu anda onun çalışmalarını yürütüyoruz. Artık insansız hava araçlarında dışa bağımlı değiliz. O bölgedeki tüm hareketliği insansız hava araçlarımızla tespit ediyoruz ve kendi akıllı mühimmatlarımızla, güdümlü mermilerimizle nokta atışı yaparak terörist hedefleri imha ediyoruz. Şu ana kadar bin 300'ün üzerinde terörist etkisiz hale getirildi. 700-800 civarında yaralı var. 300'ün üzerinde teslim olan terörist var. İnşallah bu mücadeleyi kendi teknolojimizi kullanarak daha yoğun bir şekilde sürdüreceğiz. Artık nüfus edici bombalarımızı kullanmaya başladık. Dünyanın en gelişmiş nüfus edici bombasını Türkiye geliştirdi. Artık mağara falan tanımıyoruz. Elbette şunu çok iyi biliyoruz, öldürerek bu iş bitmez. Ama diz çöktürmeden bırakmayacağız. Silahlar tamamen bırakılana kadar bu mücadele sürecek. Bunun için özellikle vurguluyorum."

'TEK BİR ŞEHİT İSTEMİYORUZ'

13 yılda savunma sanayine yapılan yatırımların sonuçlarını aldıklarını ifade eden Işık şöyle dedi:

"13 yıldır özellikle savunma sanayini yerli imkanlarla geliştirilmesi için mücadele ediyorduk, yüzde 24'le ilk geldiğimizde yerlilik oranı şu an anda yüzde 60'a yakın orana ulaştık. Nitelik çok arttı. Artık sadece kendi ihtiyaçlarımızı karşılamıyoruz. ABD'nin skorsky helikopterlerinin en kritik parçalarını Türkiye'de üretir hale geldik. Şimdi el yapımı patlayıcıları önceden tespiti ve imhasına yönelik çalışmayı başlattık. Bir tek askerimiz, polisimiz dahi şehit olsun istemiyoruz. Bununla ilgili ülkemizin bütün imkanlarını seferber ettik. Bu çalışmalarda büyük bir kararlılıkla devam ediyor."

Bakan Işık konuşmasının ardından Teknopark'ın açılışına katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tokat Bakan Işık: Terörü Diz Çöktürmeden Bırakmayacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement