Tokat Jandarma Bölge Komutanı İlbaş: Vatandaşımızı Tehdit Edecek Terör Durumu Yok - Son Dakika
Güncel

Tokat Jandarma Bölge Komutanı İlbaş: Vatandaşımızı Tehdit Edecek Terör Durumu Yok

Tokat Jandarma Bölge Komutanı İlbaş: Vatandaşımızı Tehdit Edecek Terör Durumu Yok

Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı İlbaş, "Bölgemizde vatandaşımızın huzurunu tehdit edecek terör durumu yok" dedi.

13.08.2015 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı İlbaş, "Bölgemizde vatandaşımızın huzurunu tehdit edecek terör durumu yok" dedi.

Askeri Şura kararıyla İzmir Foça Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı görevine atanan Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı İlbaş, veda ziyaretleri kapsamında Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu'nu makamında ziyaret etti. Belediye Başkanı Eroğlu, çalışmalarından dolayı Tuğgeneral Hacı İlbaş'a teşekkür ederek, yeni görev yerinde başarılar diledi.

"NET BİR BİLGİ YOK"

Tokat Jandarma Bölge Komutanlığ'ının bölgede geçmiş yıllarda yaşanan terör olayları dolayısıyla kurulduğunu söyleyen Tuğgeneral Hacı İlbaş, "Maalesef buraya 'Karadeniz bölgesi açılımı' diyerek bu bölgede zamanında hem bölücü terör örgütü, hem de sol örgütler bu bölgede faaliyet göstermişler. O nedenle burada terör durumu kritik noktaya gelince de buraya bölge komutanlığını kurmuşlar. Bu maksatla kurulan bir bölge komutanı olarak bizim de birinci öğrenciliğimiz terörle mücadele oluyor. O yönüyle 2 yıl içerisinde bizim gösterdiğimiz gayretlerle terör örgütü buraya gelemediyse, vatandaşımızı rahatsız edemediyse biz buna seviniriz. Ben Topçam'dan geçerken orada vatandaşı huzur içerisinde işini gücünü yaparken görünce en büyük mutlu olduğum tablo oydu" diye konuştu.

Tuğgeneral Hacı İlbaş ayrıca, terör örgütü PKK'nın 2009 yılında 7 askeri şehit ettiği Tokat Reşadiye ve Karadeniz bölgesine yeniden geçiş yaptığı yönündeki iddiaların sorulması üzerine şöyle cevap verdi:

"Şu anda terör örgütünün geldiğine yönelik net bir bilgi yok. Geçen bir iki sarhoş ateş etmiş. Hemen onunla bağlantı kurmaya çalışmışlar, kesinlikle bir alakası yok. Tamamen bizim kontrolümüz altında. Şu anda vatandaşımızın huzurunu tehdit edecek terör durumu yok. Ama biz varmış gibi tedbirimizi alıyoruz."

Tuğgeneral Hacı İlbaş'ın yerine Tokat Jandarma Bölge Komutanlığı'na Tuğgeneralliğe terfi eden Gaziantep İl Jandarma Komutanı Albay Adnan Aslan atandı. - Tokat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tokat Jandarma Bölge Komutanı İlbaş: Vatandaşımızı Tehdit Edecek Terör Durumu Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement