Tokat'ta Riskli Alan - Son Dakika
Yerel

Tokat'ta Riskli Alan

Tokat\'ta Riskli Alan

Tokat Merkez Kaledibi ve Turhal ilçesindeki iki mahalleyi kapsayan alan Resmi Gazete'de yayımlanarak riskli alan ilan edildi.
Tokat'ta 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüşümü Hakkında Kanun kapsamındaki çalışmalar Çevre ve...

11.11.2013 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat Merkez Kaledibi ve Turhal ilçesindeki iki mahalleyi kapsayan alan Resmi Gazete'de yayımlanarak riskli alan ilan edildi.

Tokat'ta 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüşümü Hakkında Kanun kapsamındaki çalışmalar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü öncülüğünde yürütülüyor. Bu kapsamda riskli binalarda başlatılan yıkım çalışmaları devam ederken, Riskli Kamu binalarının dönüşümü kapsamında Emniyet Müdürlüğüne ait Turhal, Niksar, Erbaa İlçelerinde bulunan 4 adet hizmet binasının yıkımı tamamlandı. Mahmutpaşa Mahallesi'nde özel sektöre ait binanın yıkım çalışmalarına Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Bulut Çubuk nezaretinde yapıldı. 1. derecede deprem bölgesinde yere alan Tokat'ta toplam 75 bin bina stokundan 8 bin binanın 2000 yılından sonra yapıldığı düşünüldüğünde risk tespiti yapılması gereken yaklaşık 67.000 bina bulunduğu kaydedildi. Tokat Merkez, Erbaa, Turhal ve Niksar ilçelerinde 6 farklı bölgede yaklaşık 3 bin 350 bağımsız bölüm ve yaklaşık 7 bin 700 kişiyi kapsayan toplam 213 hektarlık alan üzerinde riskli alan çalışmaları yürütülmekte olduğu bildirildi. Bu bağlamda Tokat Kaledibi ve Turhal İlçesindeki iki mahalleyi kapsayan alan Bakanlar Kurulundan geçerek Resmi Gazetede yayımlanmak suretiyle 'Riskli Alan' ilan edildi.

Öte yandan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada Reşadiye, Niksar ve Erbaa İlçelerinde Kentsel Dönüşüm kapsamında 2,5 milyon TL tutarlı mikro bölgeleme zemin etüt çalışmaları başladığı bildirildi. Ayrıca bina bazında 105 konut, 12 işyeri riskli bina olarak tespit edildiği bildirilen açıklamada şu bilgilere yer verildi: "Kanun kapsamında risk tespiti yapılan Riskli alanlarda veya riskli binalarda yaşayan vatandaşların talepleri doğrultusunda Bakanlığımız tarafından 18 aya kadar ayda 500 TL kira yardımı veyahut bankalardan kullanılacak kredilere faiz desteği sağlanıyor. Ayrıca, Kanun uyarınca yapılacak olan işlem, sözleşme, devir ve tesciller ile uygulamalar; noter harcı, tapu harcı, belediyelerce alınan harçlar, damga vergisi, veraset ve intikal vergisi, döner sermaye ücreti ve diğer ücretlerden, banka ve sigorta muameleleri vergisinden muaf olacaktır." - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tokat'ta Riskli Alan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement