Toprak Analizi ve Yem Bitkileri Desteği Verilecek - Son Dakika
Güncel

Toprak Analizi ve Yem Bitkileri Desteği Verilecek

Siirt'e 8.145.794.00 lira mazot, gübre, toprak analizi ve yem bitkileri desteği verilecek.

26.02.2015 08:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, icmalleri bakanlığa ulaşan illerin mazot, gübre, toprak analizi ve yem bitkileri ödeneğinin verilmesi kararının çıkmasıyla birlikte; Siirt, verilecek olan 2 milyarlık desteğin 8.1 milyonunu alacak.

Tarım Bakanlığı'nın Tarımsal İzleme ve Bilgi Sistemi (TARBİL) tanıtım toplantısında konuyla ilgili konuşan Başbakan Davutoğlu, "Şubat ayı sonunda, 28 Şubat Cumartesi günü, mazot, gübre, toprak analizi ve yem bitkileri desteği bağlamında 2 milyar Türk lirasını çiftçilerimize veriyoruz. Bu takriben, yıllık desteğin yüzde 20'si civarında ve inşallah bu ayın sonunda çiftçilerimizin yüzü bir kez daha gülecek. Bu ödemeler yapılacak" dedi.

Bu bağlamda konuyla ilgili bilgi veren Siirt Milletvekili Osman ÖREN, ilimizin de icmalleri verilen iller arasında olduğunu, desteklemelerden 8.1 milyon lira civarında pay alınacağını; alınacak olan bu desteğin büyük bir çoğunluğunun da mazot ve gübre ödeneklerinden oluştuğunu, ödeneklerde Kurtalan ilçemizin en büyük paya sahip olduğunu bildirdi.

Milletvekili Ören, ilimizce alınacak olan tarımsal desteklerle birlikte, Siirtli çiftçi ailelerimizin bol, bereketli tarımsal verim elde etmeleri temennisini de sözlerine ekleyerek, icmal edilmiş destek türü ve ilçe bazındaki ödenekler skalasının şu şekilde olacağını iletti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Toprak Analizi ve Yem Bitkileri Desteği Verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement