Tpıc'te Eylemdeki İşçilere Destek Vermek İsteyen Ailelere Polis Engeli - Son Dakika
Güncel

Tpıc'te Eylemdeki İşçilere Destek Vermek İsteyen Ailelere Polis Engeli

Tpıc\'te Eylemdeki İşçilere Destek Vermek İsteyen Ailelere Polis Engeli

Türkiye Petrolleri'nin yan kuruluşu Turkish Petroleum International Company'de (TPIC) iş akitleri fesh edilen işçilerin yakınları, işçilerin eylem yaptığı sondaj sahasındaki alana girmek isteyence polis tarafından engellendi.

11.07.2015 13:49

Türkiye Petrolleri'nin yan kuruluşu Turkish Petroleum International Company'de (TPIC) iş akitleri fesh edilen işçilerin yakınları, işçilerin eylem yaptığı sondaj sahasındaki alana girmek isteyence polis tarafından engellendi.

Batman'da Türkiye Petrolleri'nin yan kuruluşu Turkish Petroleum International Company'de (TPIC)'te çalışırken iş akitleri fesh edildiği için sondaj sahasında başlattıkları eylemlerini 4'üncü günde de sürdüren 140 işçiye aileleri de destek vermek istedi. TP Batman Bölge Müdürlüğü kapısının önünde bir araya gelip "Batman uyuma. Petrol işçisine sahip çık" sloganları atan işçi aileleri Türkiye Petrolleri tesislerine girmek isteyince polisin engeliyle karşılaştı. Aileler ile kendilerine engel olmak isteyen polis arasında bir anda kapı önünde arbede yaşandı. Aileler ile Çevik Kuvvet ekipleri arasında yaşanan arbede Petrol İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik ile yönetim kurulu üyelerinin araya girmesiyle büyümeden önlendi. TP Bölge Müdürlüğü giriş kapısı önünde dün gece bir araya gelen aileler, bir süre oturma eylemi yaparak Çevik Kuvvet ekiplerine tepki gösterdi.

TPIC işçilerinin haklı bir eylem başlattığını belirten Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik, "İşçiler 4 gündür sondaj kulesinde aç ve susuz bekliyor. Eylemler sürüyor. Ama maalesef AKP hükumeti verdiği sözleri tutmadı. TPIC çalışanlarının işlerine son verildiği cep telefonlarına mesaj olarak gönderildi. Bu petrol emekçilerine Batman halkının  desteği katlanarak sürecektir. Batman'da 140,  Türkiye genelinde ise 350 işçinin işine son verildi. İşçiler direşini sürdürmeye kararlıdır" dedi. TPIC işçilerinden Abdurrezzak Alkan ise, "Gece-gündüz kuledeyiz. Burayı terk etmeyeceğiz. Çocuklarımın ekmeği için işimi istiyorum. İktidardaki politikacılar verdikleri vaatleri yerine getirmediler. Eylemimiz sürecek" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tpıc'te Eylemdeki İşçilere Destek Vermek İsteyen Ailelere Polis Engeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement