Trabzon'da Afete Hazır Birey ve Aile Projesi - Son Dakika
Güncel

Trabzon'da Afete Hazır Birey ve Aile Projesi

Trabzon\'da Afete Hazır Birey ve Aile Projesi

Trabzon İl Afet ve Acil Durum Müdürvekili Ömer Kıratlı, AFAD Başkanlığı’nın yürüttüğü Afete Hazır Birey ve Aile Projesi kapsamında son bir buçuk yılda 3 bin 273 kişiye farkındalık eğitimi verildiğini belirtti.

06.06.2014 09:53

Trabzon İl Afet ve Acil Durum Müdürvekili Ömer Kıratlı, AFAD Başkanlığı'nın yürüttüğü Afete Hazır Birey ve Aile Projesi kapsamında son bir buçuk yılda 3 bin 273 kişiye farkındalık eğitimi verildiğini belirtti. Kıratlı, kamu kurum ve kuruluşlarıyla zaman zaman eğitim ve tatbikat faaliyetleri icra ettiklerini söyledi.

Trabzon İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü olarak 2011 yılından bu yana 79 olaya müdahale ederek 116 vatandaşı sağ, 52 vatandaşı da ölü buldukları zor koşullardan tahliye edildiğini kaydeden Kıratlı, şöyle konuştu: "Forum AVM'de kentimizde yaşanan afetlere yönelik resim sergisi ve malzeme standını bir hafta süreyle sergi faaliyetine dönüştürerek yaklaşık iki bin eğitici kitap ve el broşürü dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Halkımızın afetlere karşı duyarlı ve hazırlıklı olmaları adına 2011 yılından bugüne kadar 10 bin 600 öğretmen ve öğrenciye eğitim verilmiş ayrıca AFAD Başkanlığı'nın yürüttüğü Afete Hazır Birey ve Aile Projesi kapsamında 1,5 yılda 3 bin 273 kişiye farkındalık eğitimi verilmiştir." Kamu kurum ve kuruluşlarıyla eğitim ve tatbikat faaliyetleri icra edildiğini anlatan Kıratlı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu veriyle de 2011 yılından bugüne kadar 2 bin 72 kişi tatbiki olarak eğitilmiştir. Bu veri ışığında 17 bin 945 kişiye kurumsal tanıtım ve afet konularında ulaşım sağlanmıştır. Tüm bunların yanı sıra 2011 yılından bu yana müdahale edilen 79 olayda 116 vatandaşımız sağ ve yaralı, 52 vatandaşımız da maalesef ölü bulundukları zor koşullardan tahliye edilmiştir. Ulusal haber değeri taşıyan ve müdahale edilen olaylardan bazıları; Van depremi, Çoruh Nehri'ne düşen mühendislerin aranması, Yomra sel ve heyelanı, Araklı Aytaç köyü heyelanı, Rize Gündoğdu sel ve heyelanı olaylarıdır. Trabzon İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü kentte faaliyet gösteren STK'larla da ilişkilerini sıcak tutarak "birlikte hareket etme, birlikte başarabilme" sloganıyla afet ve acil durumlarda müdahale, eğitim, tatbikat, sosyal projelerle ortak paydaş olma yolunda önemli adımlar atmıştır."

"AFETLER OLACAK HAYAT DEVAM EDECEK"

Kıratlı, mesai mefhumu gözetmeden 24 saat halkın hizmetinde olduklarını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: "Yaptıklarımızın sonunda tek bir vatandaşımızın dahi zor duruma düşmesine mani olabilirsek ne mutlu bize. AFAD Başkanımız Dr. Fuat Oktay ve Sayın Valimiz Abdil Celil Öz'ün talimatları bize hep yön vermiştir. Mesai mefhumu gözetmeden 7 gün 24 saat halkımızın hizmetindeyiz. Afet ve acil durum haline düşülmeden gerekli tedbirleri alarak çalışmaları yapmak, afet yaşanması durumunda hızlı ve etkin müdahaleyi gerçekleştirmek ve sonrasında iyileştirme faaliyetlerini yerine getirerek yaraları sarmak öncelikli görevimizdir. Misyonumuz koruma önlemlerini alarak bilinç düzeyini yüksek kılmak ve farkındalığı pozitif yönde kanalize etmektir."

Vizyonlarının teşkilat yapısı içerisinde Trabzon'u hatırı sayılı bir noktaya taşıyarak çıtayı en üstte tutmak olduğunu anlatan Kıratlı, sözlerini şöyle tamamladı: "Personelimizi; halka hizmet erdemiyle çalıştırmak, malzemenin sahibinin halkımız olduğu bilinciyle hareket etmek, Trabzon'umuzu yakışır şekilde temsil etmek ve ülkemiz kaynaklarını ülkemiz insanının emrine sunmaktır. 'Afetler olacak hayat devam edecek' sözünden hareketle hizmetlerine devam eden Trabzon İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü görevinin bilincinde sorumluluğunun farkında, temsiliyetinin gücüyle kentimize özel ve anlamlı bir değer katmaktadır." - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Trabzon'da Afete Hazır Birey ve Aile Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement