Trakya'da Kar Yağışı - Son Dakika
Güncel

Trakya'da Kar Yağışı

Edirne ve Kırklareli'nde kar yağışı etkili oluyor.

26.01.2016 10:14

Edirne ve Kırklareli'nde kar yağışı etkili oluyor.

Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Edirne, yağış nedeniyle beyaza büründü. Tarihi Selimiye Camisi ve çevresinde de kar yağışı dolayısıyla güzel görüntüler oluştu.

Polis ekipleri, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı bazı kavşaklarda önlem aldı.

Kar, kent merkezinin yanı sıra Bulgaristan'a geçişi sağlayan Kapıkule Gümrük Kapısı ile Lalapaşa ilçesine bağlı Hamzabeyli Gümrük Kapısı yolunda da etkili oldu.

Karayolları ekipleri, bu yolların ulaşıma kapanmaması için aralıksız kar küreme ve tuzlama çalışmaları yapıyor.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, hava sıcaklığının eksi 2 derece olduğu kentte, kar kalınlığının 1 santimetreyi bulduğunu belirtti.

Kar yağışının bugün aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Kırklareli

Kırklareli'de etkili olan kar yağışı ise hayatı olumsuz etkiledi.

Kent merkezinde kar kalınlığı 2, Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Gümrük Kapısı'nda 3, Kofçaz ilçesinde 4, Demirköy ilçesinin Mahyatepe mevkisinde 7 santimetreye ulaştı.

Karayolları 15. Şube Şefliği ekipleri, Kofçaz ve Demirköy ilçeleri ile Mahyatepe mevkisinde kar küreme çalışmalarına başladı.

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri ise kar yağışının yoğun olduğu Dereköy Gümrük Kapısı, Demirköy ve Kofçaz ilçelerinde kış lastiği uygulaması yaptı.

Ekipler, kış lastiği olmayan araç sürücülerine cezai işlem uyguladı.

Meteoroloji yetkilileri, hava sıcaklığının eksi 3 derece olduğu kentte kar yağışının gün boyu aralıklarla devam edeceğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Trakya'da Kar Yağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement