Tredaş'ın Trakya Bölgesindeki Faaliyetleri - Son Dakika
Yerel

Tredaş'ın Trakya Bölgesindeki Faaliyetleri

Tredaş\'ın Trakya Bölgesindeki Faaliyetleri

TREDAŞ Genel Müdürü Hikmet Sezer: "Enerji kalitesini takip için otomatik sayaç okuma sistemini kurduk"

20.02.2014 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trakya Elektirik Dağıtım A.Ş (TREDAŞ) Genel Müdürü Hikmet Sezer, enerji kalitesini takip amacıyla otomatik sayaç okuma sistemi kurduklarını bildirdi.

TREDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Sezer, İstanbul'daki bir otelde değerlendirme toplantısında, faaliyet alanlarının 20 bin kilometrekare olduğu, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da hizmet verdiklerini söyledi.

Toplantıda, TREDAŞ ve Trakya Elektrik Perakende Satış A.Ş. (TREPAŞ) ile ilgili bilgiler veren Sezer, özelleştirme öncesi 2011 yılında yatırım seviyelerinin 22 milyon TL olarak gerçekleştiğini belirterek, 2012 yılından itibaren bu yatırımları hızla yükselttiklerini ifade etti.

Sezer, 2012 yılından itibaren geçmişin de açığını kapatacak şekilde, 62 milyon TL, geçen yılda da 68,7 milyon TL yatırım yaptıklarını belirterek, bu yılda 67 milyon TL yatırım yapma hedeflerinin olduğunu kaydetti.

Geçen yıl, bir çok projeyi gerçekleştirerek faaliyete soktuklarını ifade eden Sezer, şunları kaydetti:

"Saha faaliyetleri yönetim sistemi, merkezde sahadaki tüm işlemleri kaydederek takip etmemizi sağlıyor. Enerji kalitesini takip için 'otomatik sayaç okuma' sistemini kurduk. Şu an sattığımız enerjinin yüzde 40'ını kWh olarak insan faktörü olmadan hataya yer açmayacak şekilde tamamen uzaktan okuyabiliyoruz. 4 bin adet sayaç uzaktan okunmakta. Şebekemizin bütün verilerini topladık ve şebeke modeli oluşturarak 10 yıllık gelişim haritası hazırladık. Bu da bizim ilerideki yatırımlarımızın nasıl yapılması gerektiği konusunda ciddi ışık tutuyor. Sahaya hakimiyet alanında da önemli çalışmalar yaptık. Bu çerçevede, 3 bin 200 şebeke binası, 208 bin alçak gerilim direk, 125 bin orta gerilim direk ve yaklaşık 770 bin sayaca ait coğrafi envanter bilgilerini sahada topladık."

Bu yıl önemli projelerinden birinin, SCADA, CBS ve OMS projeleri olduğunu belirten Sezer, şunları kaydetti:

"Alana hakim olmamız çok önemli. Mevzuatın da bir gereği olarak 2015 yılında faaliyete almak üzere bir SCADA sistemini devre alıyoruz. Bununla bizim elektriği aldığımız noktadan tüketiciye sattığımız nokta arasındaki tüm şebekemizi uzaktan izleyebildiğimiz ve belli bir noktaları uzaktan kontrol ederek kesintilerin çok daha hızlı şekilde giderildiği bir yapıya geçmeyi hedefliyoruz."

Toplantıda, IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen de, TREDAŞ'ın enerji dağıtımı adına Trakya bölgesinde çok önemli bir iş yaptığını ifade etti.

Çeçen, 2013 yılının kendileri için en yoğun yıl olduğunu belirterek, birçok projeyi hayata geçirdiklerini kaydetti. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tredaş'ın Trakya Bölgesindeki Faaliyetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement