Tsd Diyarbakır Şubesi'nden Takdirlik Projeler - Son Dakika
Yerel

Tsd Diyarbakır Şubesi'nden Takdirlik Projeler

Tsd Diyarbakır Şubesi\'nden Takdirlik Projeler

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Diyarbakır Şubesi yönetim kurulu yaptıkları ve yapacakları projeler hakkında bilgi verdi.

06.04.2014 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Diyarbakır Şubesi yönetim kurulu yaptıkları ve yapacakları projeler hakkında bilgi verdi.

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Kurt İsmail Paşa Sokak'ta bulunan TSD Diyarbakır Şubesi'nde eski başkan Osman Yağız ve şimdiki başkanı Mihdat Kavmaz şu anki ve birkaç gün sonra yapacakları projeler hakkında açıklamalar yaptı. İHA muhabirine konuşan TSD Diyarbakır Şubesi eski Başkanı Osman Yağız, Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde almış oldukları projede engelli vatandaşlara çeşitli branşlarda eğitimler vermeye başladıklarını söyledi. Özellikle e-kpss kurslarının il genelinde büyük bir yankı uyandırdığını belirten Yağız, "Şu anda ikinci dönemini başlatmış bulunmaktayız. 27 Nisan'da e-kpss de sınava girecek olan bütün engelli arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz. Bu projeler kapsamında geçen yıl yüzme kursu verdik. Temmuz'da başlayıp Ekim'de bitirdik. İnşallah bu sene de havaların ısınmasıyla tekrar yüzme kursuna başlayacağız. Önümüzdeki ay tekrar el sanatlarında ebru sanatı kursunu başlatmayı düşünüyoruz. Yapmış olduğumuz projelerde engelli arkadaşlarımızın motivasyonlarını daha yükseğe çıkarabilmek için piknik ve geziler düzenledik. Orada aileleri ile beraber katıldıkları gezilerde birlik ve beraberlik duygusunu yaşadılar. Birbirlerini daha güzel anladılar. Şu ana kadar gitmedikleri, görmedikleri yerlere götürdük onları. Bundan çok memnun kaldılar. Amaç artık engellileri dışlanmışlıktan kurtarıp halkla beraber iç içe, onların da kendilerini ifade edebilmeleri için bu tür projeleri yapmaya devam edeceğiz" dedi.

TSD Diyarbakır Şube Başkanı Mihdat Kavmaz ise, şu anki projelerinin 'Genç engelliler için eğitim, kültür, psikolojik ve danışmanlık projesi' olduğunu ifade etti. Projenin içinde olan programların ise, el sanatları, güzel sanatlar, seminerler, istihdam kursları, güzel etkinlikler, spor ve yabancı dil faaliyetleri, şiir gösterileri, tiyatro ve sinema gibi hazırlık kursları olduğunu aktaran Kavmaz, "Bu projemiz hala devam ediyor, bitmesine 3 aylık bir süre kaldı. Bu proje kapsamında yaklaşık binin üstünde engelli kardeşimize ulaşabildik. Bunların 600'e yakını bayan engelli kardeşlerimiz olup özellikle aile tarafından dışarıya çıkarılamayan engellilerdi. Biz gidip aileleri ile birebir görüşüp derneğimize gelmelerini sağladık" diye konuştu.

"ENGEL TANIMIYORUM, ÜLKEMİ GEZİYORUM PROJESİYLE 9 BİN ENGELLİYE ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ"

Önlerinde hazırladıkları yeni bir proje olduğuna değinen Kavmaz, projelerinin ismiin 'Engel tanımıyorum, ülkemi geziyorum' olduğunu söyledi. Kavmaz, "Çok güzel ve anlamlı bir projedir. Kısmet olursa haftaya inşallah yollayacağız. Bu proje kapsamında Diyarbakır'dan başlayıp Çanakkale'ye kadar gideceğiz. Final olarak Çanakkale'de bulunmamızın sebebi, oradaki şehit yakınlarımızı, gazilerimizi ve engellilerimizi bir araya toplayıp şubemizi ziyaret etmektir. Şu an Güneydoğu için ilk planımız hedef olarak 2 bini erkek, bini bayan olmak üzere 3 bin engelliye ulaşmaktır. Türkiye geneline bakınca ise, dolaşacağımız 7 ilde hedefimiz 9 bin engelliye ulaşıp, onların sorunlarını öğrenerek, sesimizi sadece Türkiye'ye değil, dünyaya duyurmak olacaktır. Hepimiz birer engelli adayıyız gibi düşünelim. Sonuçta hepimiz insanız, yer yüzünde var olduğumuz sürece engelli kardeşlerimizi unutmayalım ve elimizden geldiği sürece onlara yardım etmeye çalışalım. Bu proje için de bize tüm imkanları sağlayan Gençlik Spor Bakanlığı'na da sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tsd Diyarbakır Şubesi'nden Takdirlik Projeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement