TSK, IŞİD Hedeflerini Vuruyor - Son Dakika
Güncel

TSK, IŞİD Hedeflerini Vuruyor

Kilis'te Suriye tarafından açılan ateş sonucu 1 astsubayın şehit olduğu, 2 uzman çavuşun da yaralandığı olayın ardından TSK, Suriye'deki IŞİD mevzilerini ateş altına aldı.

23.07.2015 17:30  Güncelleme: 19:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kilis'te, Suriye tarafından açılan ateş sonucu 1 astsubay şehit oldu, 2 uzman çavuş da yaralandı. Astsubayın şehit edilmesinin ardından TSK'nın Suriye'deki IŞİD hedeflerini ateş altına aldı. Çatışmada bir IŞİD militanı öldürüldü. IŞİD militanının üzerinden 1 roketatar, 1 kalaşnikof ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

IŞİD MEVZİLERİNE CEHENNEM TOPU

Asker, Suriye'nin Azez kentine bağlı Ayyuşa köyündeki IŞİD mevzilerini tank, zırhlı araç ve cehennem topu olarak da bilinen obüslerle ateş altına aldı. IŞİD'e ait bir pikap tank atışıyla imha edildi.

DİYARBAKIR'DAN F16'LAR HAVALANDI

Saldırının ardından Diyarbakır'da çok sayıda F16 savaş uçağı da sınıra doğru hareket etti. Diğer yandan, çatışma bölgesine takviye askerler gittiği kaydedildi.

KİLİS VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, yaptığı açıklamada, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığına bağlı Dağ Hudut Karakoluna, Suriye tarafından ateş açıldığını belirtti.

Güvenlik güçlerinin, terör örgütü IŞİD'in kontrolündeki bölgeden açılan ateşe anında karşılık verdiğini vurgulayan Tapsız, "İlk ateş maalesef bir astsubayımız şehit oldu, 2 uzman çavuşumuz ise yaralandı. Ellerinden yaralanan askerlerimiz 112 Acil Servis ekiplerince Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldı. Sağlık durumları iyi" dedi.

ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ İLAN EDİLMİŞTİ

Kilis Valiliği'nden dün yapılan açıklamada son günlerde Suriye sınırında meydana gelen gelişmeler ve çatışmalar nedeniyle vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla 5 gün süreyle bazı bölgelerin özel güvenlik bölgesi ilan edildiği belirtilmişti.

Kilis Valiliği açıklamasında, "Öncü Hudut Karakolu ile İnanlı Hudut Karakolu arasında kalan bölge ve Darmık Hudut Karakolu ile Çerçili Hudut Karakolu arasında kalan bölgenin 23 Temmuz 2015 günü saat 13.00'dan başlayıp 28 Temmuz 2015 günü saat 13.00'da bitecek şekilde beş gün süreyle Valiliğimizce Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmesine karar verilmiştir" denildi.

BORDO BERELİLER SINIRDA

Öte yandan sınırdaki gelişmeler nedeniyle Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı bordo berelilerden oluşan birlikler de Kilis'e gelmişti.


TSK, IŞİD Hedeflerini Vuruyor

Son Dakika Güncel TSK, IŞİD Hedeflerini Vuruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (228)

  • actual: Allah TSK ye güç ve sabır versin.hepimiz arkanizdayiz.hepimiz askeriz hepimiz sizinleyiz 130 26 Yanıtla
  • Gerçeği gören: Şimdi Kürtler burda askerin hakkını versin TSKyı Tebrik etsin. Hükümetin işidi desteklediği yalanına inanmasınlar Türkünde Kürdünde ortak düşmanı Pkk ve işiddir 103 28 Yanıtla
  • yavz: türkiyenin düşmanı işid değil pkk 62 49 Yanıtla
  • gerçekler: kimlerle savaşılacak sa savaşılsın bitsin artık , biri başlıyor diğeri fırsat bilip sırtımızdan vuruyor , bizim dostumuz yok be ülkem 82 18 Yanıtla
  • İlknur anne: Allahım. Güzel allahim .sen askerlerimize güç kuvvet ver.sen memleketimizi her türlü şerden musibetten koru ya erhamerrahimin. Koru güzel allahim. 89 8 Yanıtla
    2 parmak: Ver gazı ver gazı rte nin yaptıkları 0 0
  • ttt: Isit pislikleri umarim topunuz geberirsiniz.ben turkum. 84 13 Yanıtla
  • Kurdi: İnanın diyarbakır ve suruç taki bombalamalar yozgat ve kayseri de olsaydı korkudan dışarı dahi çıkamazdınız onun için erkeklik size göre değil ey mhpli faşistler anca savunmasız bir kürt ya da çinli kadın döversiniz 20 -30 kişiyle 45 42 Yanıtla
  • Kekowa: Daişi besleme.demistik 41 30 Yanıtla
  • Kurdi: Türkler ortadoğuya ait bir halk değil ortaasya ya dönmeliler ne kürtçe ne arapça ne de farsça biliyorlar hiçbir halt bildikleri yok 21 48 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement