Tüfekle Vurulan Kerkenez Kuşu Artık Uçamayacak - Son Dakika
Güncel

Tüfekle Vurulan Kerkenez Kuşu Artık Uçamayacak

Tüfekle Vurulan Kerkenez Kuşu Artık Uçamayacak

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde yaralı bulunan doğangiller familyasından yırtıcı kerkenez kuşu, MKÜ Veterinerlik Fakültesi Uygulama Hastanesinde tedavi altına alındı.

11.03.2015 12:31  Güncelleme: 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'nde yaralı bulunan doğangiller familyasından yırtıcı kerkenez kuşu, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Veterinerlik Fakültesi Uygulama Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Tüfekle vurulma sonucu yaralandığı belirlenen ve ameliyatla sağ kanadı kesilen, havada kanat çırpıp kendini askıya alarak uçuşan böcekleri yakalayıp yiyebilen kerkenez kuşu, artık uçamayacak.

Düziçi İlçesi'nde 2 Mart'ta arazide yaralı halde bulunan Kerkenez Kuşu, Osmaniye Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Yaban Hayvan Bakım Gözlem Ünitesi'ne alınan yırtıcı kuş daha sonra tedavisi için MKÜ Veterinerlik Fakültesi Uygulama Hastanesi'ne gönderildi. Burada yapılan muayenesinde tüfekle vurulma sonucu yaralandığı belirlenen kuşun sağ kanadı ameliyatla kesildi. Tedavisi yapılan ve bir daha uçamayacağı bildirilen kuş, tekrar Osmaniye Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

HAYVANAT BAHÇESİNE GÖNDERİLECEK

Veteriner Hekim Bünyamin Akın, bilinçsiz kaçak avcıların rastgele ateş etmeleri sonucu yaban hayatına zarar verdiklerini söyledi. insanları yaban hayata karşı duyarlı olmaya davet eden Akın, "Cerrahi kliniğinde tedaviye alınan yaralı kerkenez kuşunun ateşli silah yaralanmasına bağlı kanatlarında çok parçalı necrotik kırıklar tespit edildi. Bu kırıkların tedavisi mümkün olmadığı için kırık kanadın amputasyonuna karar verildi ve ameliyatla kanat kesildi. Kuşumuzun yine tek kanatla doğada yaşama imkanı olamayacağı için ilerleyen günlerde Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne teslim edilecek" diye konuştu. - Osmaniye

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tüfekle Vurulan Kerkenez Kuşu Artık Uçamayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement